Χτυπήστε το κακό στη ρίζα του, έχετε ιερό χρέος να το κάνετε

Δημήτρης Μπούζας21 Μαΐου 2020

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις που αφορούν τη δράση συγκεκριμένης συμμορίας στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, φέρνουν στο προσκήνιο και πάλι τον αναποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις το τεράστιο πρόβλημα. 

Επί σειρά ετών διωκτικές και δικαστικές Αρχές, οι πρώτες ελεγχόμενες από την Πολιτεία και οι δεύτερες αλληθωρίζουσες ή αυτοπαγιδευμένες από ύποπτες συμπεριφορές ακόμη και υψηλόβαθμων στελεχών τους, δεν έχουν καταφέρει να προχωρήσουν ούτε ένα βήμα μπροστά, με συνέπεια ο υπόκοσμος να συνεχίζει απτόητος την προκλητική του δράση. Σε αυτή την μοιραία σύνδεση αβουλίας και εθελοτυφλίας (Πολιτείας και δικαιοσύνης) προφανώς εντοπίζεται η αδυναμία εξουδετέρωσης των κακοποιών και η διαιώνιση της εγκληματικής τους δραστηριότητας. Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν κάποιες έστω και λίγες τολμηρές παρεμβάσεις συγκεκριμένων θαρραλέων δικαστικών, οι έρευνες των οποίων οδήγησαν σε πορίσματα τεκμηριωμένα. Το ίδιο αλήθεια είναι όμως ότι αυτά τα πορίσματα απαξιώθηκαν από αντίστοιχες «παρεμβάσεις» υψηλόβαθμων συναδέλφων τους. Έτσι είχαμε αλλοιώσεις με τα κακουργήματα να υποβαθμίζονται σε πλημμελήματα και με κάποια περίεργα απαλλακτικά βουλεύματα! 

Ήδη ο Άρειος Πάγος ερευνά τη δραστηριότητα ενός πολυπράγμονα Εφέτη του οποίου η σχέση έχει να κάνει με την επιμονή του να εκδικάζει υποθέσεις που αφορούν μεγάλη ΠΑΕ, με την οποία διατηρούσε άριστες σχέσεις. Η περίπτωση βέβαια η δική του αποκαλύφθηκε με καραμπόλα μέσα από τις νόμιμες έρευνες και απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών της ΕΥΠ. Είναι αλήθεια πως όλως περιέργως πολλές παρόμοιες αμαρτωλές σχέσεις δικαστικών, θεσμικών και πολιτικών ξεσκεπάστηκαν μέσα από παρόμοιες καραμπόλες του εθνικού μας κοριού. Δυστυχώς όλες μπήκαν στο αρχείο! Τη στιγμή που παρουσίαζαν σοβαρότατα τεκμήρια ενοχής τα οποία κατά σύμπτωση βέβαια οδηγούσαν σε συγκεκριμένο μεγαλοπαράγοντα και σε συγκεκριμένη μεγάλη ΠΑΕ. Οι αποκαλύψεις της ΕΥΠ απαξιώθηκαν τελείως για να επιβεβαιωθεί εδώ το θυμοσοφικό: «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Αυτά τα αλισβερίσια αποκάλυπταν αμαρτωλές συμπορεύσεις πολλών επιπέδων. 

Επιστρέφοντας λοιπόν στις τελευταίες πολύ σημαντικές αποκαλύψεις αλλά και εξελίξεις, με τις νέες διώξεις που ασκήθηκαν στον πρόεδρο του Ολυμπιακού και στη «φρουρά του» πρέπει να παραδεχθούμε ότι σε αυτό καταλυτικό ρόλο είχαν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Κάτι δηλαδή που θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να εφαρμοστεί και στην περίπτωση του μεγάλου προβλήματος της αντιμετώπισης των Κολομβιανών καρτέλ που λειτουργούν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα ντοκουμέντα και οι αποδείξεις που υπάρχουν στην ΕΥΠ είναι πραγματικός θησαυρός. Νομίζουμε ότι θα μπορούσε μέσα από αυτό τον θησαυρό των αποδείξεων να υπάρξει ο τρόπος για να εξουδετερωθούν και να εξαφανιστούν δια παντός οι συμμορίες των τρομοκρατών και των γνωστών – αγνώστων που όμως έχουν και όνομα και διεύθυνση. Αρκεί να έβγαιναν μπροστά δύο θαρραλέοι δικαστικοί αλλά και κυβερνητικοί και να πάρουν το θέμα πάνω τους. Να αναλάβουν την επιχείρηση πλήρους διαφώτισης μέσω της ΕΥΠ της δράσης των συμμοριών και να οδηγήσουν στα σίγουρα τους επικεφαλής αλλά και τις δευτεράντζες στο εδώλιο. 

Από εκεί και πέρα μια διακριτική εποπτεία από τον Άρειο Πάγο για να μην έχουμε Εφέτες που ενδιαφέρονται περισσότερο για τα διαρκείας και λιγότερο για την απονομή δικαιοσύνης και από κοντά τους έστω και λίγους αχειραγώγητους δημοσιογράφους να στηρίζουν επικοινωνιακά την επιχείρηση εξόντωσης των παντός είδους Πακιστανών και Κολομβιανών. Είναι μια άποψη. Θεωρήστε την και σαν μια ιδέα. Όμως είναι βέβαιο ότι μπορεί να δοθεί λύση αν βοηθήσουν η πολιτεία και η δικαιοσύνη. 

Τελειώνοντας προσωπικά θα ήθελα να πληροφορηθώ όλες τις λεπτομέρειες της τελευταίας δικογραφίας για τη δράση της φρουράς από τα ευρήματα των μυστικών υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας. Κι αυτό γιατί όπως όλα δείχνουν ίσως να υπάρχει μια σύνδεση αυτής της υπόθεσης με την αντίστοιχη της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του Τζήλου.

Μνήμες πόνου και οργής

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα γονατίζω κι ευλαβικά προσεύχομαι για τις ψυχές 353.000 Ελλήνων Ποντίων που μαρτύρησαν για να κορεστούν τα κτηνώδη ένστικτα των Οσμανλήδων των οποίων τη βαρβαρότητα ανέχεται ακόμη ο πολιτισμένος κόσμος, παρά το γεγονός ότι η διαδρομή τους συνοδεύεται από δύο αποτρόπαιες γενοκτονίες. Προσεύχομαι για όλους. Ξεχωριστά και για τους δικούς μου ανθρώπους. Για τον παππού που δεν γνώρισα και για τα δύο αδέρφια της μάνας μου που ήρθε προσφυγοπούλα με τη χήρα μάνα της στη Θεσσαλονίκη. Αθώα θύματα μιας απίστευτης τραγωδίας κι ενός αβυσσαλέου μίσους. Αυτή την ημέρα εκτός από τον πόνο νιώθω και οργή. Είναι αλήθεια ότι το μίσος με πλησιάζει και με δοκιμάζει. Όμως το αποδιώχνω γιατί δεν θέλω να τους μοιάσω. Απίστευτο όμως θυμό νιώθω για κάποιους ανθέλληνες και εθνομειοδότες που χωρίς ίχνος ντροπής κι εθνικής ευαισθησίας, αιχμάλωτοι ενός αρρωστημένου και πακτωμένου ιδεαλισμού, προσπάθησαν να μαγαρίσουν και να προσβάλλουν τη μνήμη των θυμάτων της τουρκικής κτηνωδίας. 

Ένα μικρο χρονικό της γενοκτονίας σαν επίλογο το αφιερώνω στην Ελληνίδα καθηγήτρια (!) Ρεπούση η οποία το μακελειό με τη σφαγή των Ελλήνων που έγινε στην προκυμαία της μαρτυρικής Σμύρνης το χαρακτήρισε – επιστημονικά – συνωστισμό! «Στις 19-5-1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στην Σαμσούντα του Πόντου για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της ποντιακής γενοκτονίας. Με τη βοήθεια μελών του νεοτουρκικού κομιτάτου συγκροτεί μυστική οργάνωση υπό την καθοδήγηση Γερμανών και Σοβιετικών συμβούλων του, κηρύσσει το μίσος εναντίον των Ελλήνων, θέτοντας σε εφαρμογή οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του ποντιακού ελληνισμού, του οποίου ουσιαστικά αποτελούσε συνέχεια της ανθρωποσφαγής που ξεκίνησαν οι νεότουρκοι μετά το 1914 κατά Αρμενίων και Ελλήνων. Ο Γάλλος δημοσιογράφος Ρενέ Πιό γράφει σε άρθρο του ότι το μένος του Μουσταφά Κεμάλ κατά των χριστιανών του Πόντου και της Μικράς Ασίας ήταν κάτι το ανεπανάληπτο και ότι αυτός ο επικαλούμενος και πατέρας των Τούρκων έχει καθοριστική ευθύνη για τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της ποντιακής γενοκτονίας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.