Χτύπημα κάτω από τη μέση οι ουρές στα σύνορα που διώχνουν τους Βαλκάνιους από τη Βόρεια Ελλάδα

Δημήτρης Κανελλάκης23 Ιουνίου 2021

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τις ατελείωτες ουρές και την απίστευτη ταλαιπωρία που περνάνε στα σύνορα του Προμαχώνα και των Ευζώνων οι Βαλκάνιοι τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας για να περάσουν -στην συντριπτική τους πλειοψηφία- τις διακοπές τους στη Χαλκιδική, την Κατερίνη, την Ασπροβάλτα, τον Σταυρό, στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

Ο καθένας κατανοεί ότι στην περίοδο που βρισκόμαστε, με την πανδημία του κορωνοϊού να μην έχει νικηθεί και όλοι να πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην ανοίξουν νέες πληγές και υποστεί νέα χτυπήματα ο τουρισμός, είναι απαραίτητο να τηρούνται τα μέτρα και όσα προβλέπουν τα πρωτόκολλα.

Αρα να γίνονται και όλοι οι έλεγχοι στα σύνορα για τους τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα οδικώς. Κανείς δεν λέει όχι. Ομως, δεν μπορεί ένας έλεγχος στα σύνορα να διαρκεί τριπλάσιο και τετραπλάσιο χρόνο απ' όσο απαιτείται για να γίνει σε ένα από τα αεροδρόμια της πατρίδας μας.

Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό οι συνοριακοί σταθμοί να μην είναι επαρκώς επανδρωμένοι ή να μην έχουν ολοκληρωθεί απαιτούμενα έργα για την διευκόλυνση της λειτουργίας τους, άρα και των ξένων που έρχονται στην Ελλάδα για να κάνουν τις διακοπές τους και να μας αφήσουν τα ωραία τους τα λεφτά.

Οι ξενοδόχοι της Βόρειας Ελλάδας, που περιμένουν πώς και πώς να δουλέψουν και οι απώλειές τους να μην είναι όσο δραματικές ήταν το περσινό καλοκαίρι, κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος του οδικού τουρισμού και, μάλλον, δεν υπερβάλλουν.

Το ξέρουμε καλά εδώ στην Θεσσαλονίκη ότι ο τουρισμός στις παραλίες του νομού μας, αλλά και του νομού Πιερίας, και του νομού Χαλκιδικής, και του νομού Καβάλας δουλεύει κάθε καλοκαίρι με τους Βαλκάνιους γείτονές μας, κατά κύριο λόγο, οι οποίοι έρχονται με το αυτοκίνητό τους.

Οταν, λοιπόν, βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια ταλαιπωρεί στα σύνορα και, ξέρετε, τα άσχημα νέα κυκλοφορούν πάρα πολύ γρήγορα, λογικό είναι να ακυρώνουν κρατήσεις, να επιλέγουν άλλους προορισμούς, σε νησιωτικές περιοχές ή στη Νότια Ελλάδα.

Αυτό, όμως, είναι πλήγμα βαρύτατο για τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας και είναι απορίας άξιο πώς ακόμη δεν λύθηκε το πρόβλημα. Οι ξενοδόχοι αναρωτιούνται αν θα πρέπει ο πρωθυπουργός να ασχοληθεί με το θέμα κι αυτό ξέρετε τι σημαίνει, ξέρετε τι αφήνουν να εννοηθεί; Οτι, προφανώς, δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά κανένας από τους αρμόδιους υπουργούς...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.