Χτίζεται ο νέος ΠΑΟΚ χωρίς... Μπράνκο αλλά με Βρύζα

Metrosport Team17 Μαρτίου 2020

Ο χρόνος είναι σύμμαχος του ΠΑΟΚ για να ξεκινήσει ο στρατηγικός σχεδιασμός της ομάδας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Από αυτή την φράση, που αποτελεί επί της ουσίας και μία σοβαρή διαπίστωση από την τηλεδιάσκεψη του ισχυρού άνδρα του Δικεφάλου με τους συνεργάτες του, γίνεται σαφές πως ο ΠΑΟΚ προχωρά με υπευθυνότητα τον μεταγραφικό του σχεδιασμό.

Ο στόχος είναι ένας και ξεκάθαρος. Να γίνει πανίσχυρος αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν γνωρίζει στον απόλυτο βαθμό τι θα συμβεί με το τρέχον Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Βάσει της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και της έντονης αβεβαιότητας λόγω του φονικού ιού, όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο γεγονός πως δύσκολα θα ολοκληρωθούν οι δύο διοργανώσεις. Πάρα πολύ δύσκολα. Είπαμε, μιλάμε για ενδείξεις, την αίσθηση που κυριαρχεί και τι έλεγαν στο πρόσφατο συμβούλιο της Λίγκας, οι εκπρόσωποι των ομάδων. Πολλά όμως θα εξαρτηθούν και από την αντιμετώπιση του φονικού ιού και του αισθητού περιορισμού του στις κοινωνίες. Τόσο στην ελληνική, όσο και στις ευρωπαϊκές.

Με ενδιαφέρον σύν τοις άλλοις αναμένονται οι εξαγγελίες από την UEFA. Κυρίως για το τι θα συμβεί με τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εφόσον όπως λέγεται αναβληθεί το Euro, όλα είναι ανοιχτά για να βρεθούν διαθέσιμες ημερομηνίες. Ιδωμεν.

Στα του ΠΑΟΚ τώρα. Ο Σαββίδης έστειλε το μήνυμα. Ο οργανισμός βάζει από τώρα τις πρώτες βάσεις για την επόμενη σεζόν. Ο χρόνος είναι σύμμαχος. Επί της ουσίας, εφόσον δεν ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα, θα τρέξουν οι συζητήσεις με παίκτες των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνονται τον Ιούνιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις των Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο. Τι θα γίνει με τον Μάτος.

Όπως και το τι θα συμβεί με παίκτες όπως ο Λημνιός, ο Γιαννούλης που έδειξαν πολύ καλά στοιχεία την φετινή σεζόν και για τους οποίους υπήρξε έντονη παρακολούθηση από σκάουτερ μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων από την έναρξη της σεζόν.

Βεβαίως εδώ και τέσσερις μήνες τουλάχιστον έχει αρχίσει ένας σχεδιασμός που περιλαμβάνει κυρίως συλλογή πληροφοριών για ξένους ικανούς παίκτες, ηλικίας από 17 έως και 23 ετών. Παίκτες διεθνείς σε αυτές τις ηλικίες. Από χώρες της κεντρικής Ευρώπης και όχι μόνο. Θυμίζουμε πως ο ΠΑΟΚ πριν από 14 μήνες είχε αποκτήσει τον Κάρολ Σφιντέρσκι και αυτή η επένδυση έπιασε τόπο. Σε αυτά τα «χνάρια» θέλουν να κινηθούν.

Ο Μάριο Μπράνκο έχει τεθεί στο περιθώριο. Δεν είναι απλά μυστικό, φαίνεται από το γεγονός πως είναι ανενεργός, δεν συμμετέχει σε κανένα κομμάτι του σχεδιασμού για την νέα σεζόν.

Θυμίζουμε πως είχε παραιτηθεί πριν από μήνες (μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό), δεν είχε γίνει δεκτή η παραίτησή του, όμως φαίνεται πως δεν περνά ο λόγος του στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Πολύ κοντά στον οργανισμό, χωρίς όμως να του έχει ανατεθεί συγκεκριμένος ρόλος, είναι ο Ζήσης Βρύζας. Κάτι που το γνωρίζουν άπαντες.

Η δραστηριοποίησή του μόνο έκπληξη δεν θα προκαλέσει, καθώς έχει την δυνατότητα με τις δημόσιες σχέσεις που έχει καλλιεργήσει στην ευρωπαϊκή αγορά επί σειρά ετών, να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ σε επίπεδο προτάσεων για παίκτες που μπορούν να αποτελέσουν την βάση για μία ισχυρή ομάδα. 

Επαναλαμβάνουμε κάτι που είχαμε γράψει και προ ημερών στη Metrosport, πως ο μεγαλομέτοχος είναι αυτός που θα αποφασίσει για τον Βρύζα και τον συγκεκριμένο ρόλο του στην ομάδα. 

Η ουσία είναι πως προτάσεις για παίκτες υπάρχουν τους τελευταίους μήνες, έχουν αξιολογηθεί και με βάσει τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν, μένει να φανεί πότε θα γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις. 

Πάντως η προτεραιότητα θα δοθεί στους παίκτες της ομάδας. Από εκεί θα ξεκινήσουν οι επαφές. Και παράλληλα θα δουλεύονται και όλες οι άλλες περιπτώσεις.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.