Χτίζει σερί και κερδίζει παίκτες

Βασίλης Βλαχόπουλος30 Οκτωβρίου 2023

Για πρώτη φορά φέτος, ο Άρης ακούμπησε μια νίκη πάνω σε μια άλλη. Μοιάζει αυτονόητο για μια ομάδα υψηλών στόχων. Για την ψυχολογία μιας ομάδας είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς έτσι χτίζεται η αυτοπεποίθηση και δημιουργούνται οι συνθήκες αποσυμπίεσης. Με τον ίδιο τρόπο κερδίζει παίκτες. 

Σαν τον Φράνκο Φεράρι δηλαδή ο οποίος χθες έκανε το καλύτερο φετινό παιχνίδι του, πιστώνεται και την ασίστ στο γκολ του Σάπι Σουλεϊμάνοφ. Ο Καυκάσιος winger είναι το δεύτερο πρόσωπο που κέρδισε ο Αρης στα δύο τελευταία παιχνίδια του. Χθες… έσβησε και την κάψα του με το υπέροχο γκολ που σημείωσε «τρυπώνοντας» στην άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. 

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα είναι το τρίτο καθώς ο Τσέχος ήταν ο «εγκέφαλος» της χθεσινής ομάδας με σωστές μεταβιβάσεις, έξυπνες αλλαγές παιχνιδιού και ηρεμία στο παιχνίδι του. Ο Ζαμόρα ήταν ο τέταρτος. Το γκολ που σημείωσε λειτουργεί υποστηρικτικά αυτής της εκτίμησης γιατί μετράει περισσότερο το επίπεδο επίδρασής του στην ομάδα στον χρόνο που χρησιμοποιήθηκε. Αντιθέτως, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς το ίδιο για τον Νταβίντ Μόμπεργκ Κάρλσον καθώς ο Σουηδός πέρασε απαρατήρητος και ουσιαστικά «δικαιολόγησε» τον προπονητή του για τις αποφάσεις που προηγήθηκαν. 

Είναι προφανές όμως ότι ο Ακης Μάντζιος θα προσπαθήσει να βάλει τον Κάρλσον, θα του δώσει ευκαιρίες κι ελπίζει να αποζημιωθεί. Δεν έχει εξάλλου άλλη επιλογή. Το ίδιο ισχύει και για τον Μιχάλη Παναγίδη ο οποίος χθες, για πρώτη φορά, πήρε φανέλα βασικού αλλά χάθηκε μεταξύ των γραμμών του ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθώντας να υπηρετήσει έναν ρόλο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που έχει συνηθίσει.

Η ουσία για τον Άρη είναι ότι νικά παιχνίδια, κερδίζει χρόνο για να εμπλουτίσει το καστ των πρωταγωνιστών κι έχει μπροστά του ακόμη δύο παιχνίδια από τα οποία μπορεί προσθέσει ακόμη έξι βαθμούς. Χθες το έκανε απέναντι σε μια ομάδα η οποία παρατάχθηκε στο «Κλ. Βικελίδης» για να παίξει μαζική άμυνα. Κανείς παίκτης του ΠΑΣ δεν ήταν πάνω από τη γραμμή του κέντρου, όλοι ήταν στο πρώτο τρίτο της άμυνάς τους. 

Ο Αρης δεν βρήκε το γρήγορο γκολ που θα τον «ξεμπλόκαρε», είχε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο έδειξε ότι μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες επιβίωσης στους στόχους που έχει θέσει…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.