ΠΑΟΚ: «Χτίζει» παράδοση με χαφ που σκοράρουν

Metrosport Team18 Δεκεμβρίου 2021

Εδώ και μια δεκαετία περίπου, το ποδόσφαιρο προχωράει με τάχιστους ρυθμούς, εξελίσσεται και ολοένα και περισσότερο μπαίνει στην εξίσωση, το κομμάτι της τακτικής. Βλέπουμε προπονητές που απογειώνουν το ποδόσφαιρο και το βοηθούν σε αυτά τα τεράστια άλματα προόδου, όπως είναι ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο Γιούργκεν Κλοπ, ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν και άλλοι πολλοί.

Επιμέλεια: Τηλέμαχος Περτσινίδης

Νέες τακτικές και νέα «θέλω», έρχονται να προστεθούν στο ποδόσφαιρο, χρόνο με τον χρόνο και κάτι το οποίο πλέον αναζητείται πλέον, είναι τα χαφ που έχουν καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Στην Σίτι βλέπουμε τον Γκουντογκάν, στην Μπάγερν τον Γκορέτζκα, στην Ρεάλ Μαδρίτης τον Κρόος και τον Μόντριτς.

Το άθλημα έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που πλέον δεν υπάρχει ο κλασικός, στατικός φορ, ούτε και όλη η ομάδα δουλεύει για τον επιθετικό της. Όλοι οι παίκτες καλούνται να μπουν στην εξίσωση, καθώς μια ομάδα καλείται να βρίσκει διαφορετικούς τρόπους, να «ξεκλειδώνει» αντίπαλες άμυνες.

Για καλή του τύχη λοιπόν, ο ΠΑΟΚ για τέταρτη σερί σεζόν, διαθέτει στο ρόστερ του παίκτη που έχει στενή επαφή με τα δίχτυα των αντιπάλων. Από το 2018/19, ο Δικέφαλος είχε τον Εβγέν Σακχόφ να σκοράρει με αρκετά μεγάλη συχνότητα, συνέχισε την επόμενη σεζόν με τον Γιόσιπ Μίσιτς, πέρσι ανέλαβε τον ρόλο αυτό ο Σβαμπ και φτάσαμε στο φέτος, που οι ασπρόμαυροι διαθέτουν τον Γιάσμιν Κούρτιτς.

Ο Σλοβένος μετράει ήδη 8 γκολ (7 στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο) σε 22 εμφανίσεις, έχοντας μπροστά του ακόμη μισή σεζόν. Είναι, ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου για φέτος μέχρι τώρα και διαθέτει περισσότερα γκολ, απ' ότι τα δύο σέντερ φορ του ΠΑΟΚ μαζί (5 ο Άκπομ και 2 ο Σφιντέρσκι).

Ο έμπειρος χαφ, πάει να «πιάσει» το ρεκόρ του Στέφαν Σβαμπ, ο οποίος πέρσι είχε πετύχει 9 γκολ με τα ασπρόμαυρα, ενώ ο Μίσιτς μέτρησε 6 συνολικά τέρματα και ο Σακχόφ είχε καταγράψει 5 γκολ στο πρωτάθλημα.

Τέτοιου είδους χαφ, λύνουν τα χέρια των προπονητών τους, για τους οποίους είναι σημαντικό να ξέρουν πως η ομάδα τους διαθέτει πλουραλισμό στις επιθετικές λύσεις. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν πως αν δεν βρεθεί σε καλή ημέρα ο επιθετικός τους, υπάρχουν από πίσω κι άλλοι παίκτες, ικανοί να δώσουν αυτοί τη λύση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.