Χτίζει χαρακτήρα, ψάχνει δεκάρι και εύκολο γκολ

Metrosport Team06 Σεπτεμβρίου 2022

Ρεπορτάζ: Γ. Καστάνης – Κ. Πετρωτός – Γ. Ζαϊρης

Επτά βαθμούς μετά από τρεις αγώνες στο Πρωτάθλημα έχει συγκεντρώσει ο ΠΑΟΚ, με δύο νίκες εντός έδρας και μία ισοπαλία εκτός και βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, δύο πόντους πίσω από την κορυφή. Δεν είναι η τέλεια συγκομιδή, όμως τηρουμένων των αναλογιών δείχνει αρκετά πράγματα για την φετινή προσπάθεια που ήδη ξεκίνησε.

Ο ΠΑΟΚ με τις δέκα νέες προσθήκες παικτών αυτό το καλοκαίρι, με την μεγάλη ανανέωση του στο ρόστερ του και την αισθητή μείωση στον μέσο όρο ηλικίας, δείχνει ότι βγάζει χαρακτήρα. Το φανέρωσε στον αγώνα με τον Ατρόμητο όταν δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 92ο λεπτό και πήρε την νίκη στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Νάρεϊ. Έδειξε ορισμένα στοιχεία προχθές, κυρίως σε ατομικό επίπεδο. Με την πολύ καλή εμφάνιση του Κοτάρσκι, με την νέα θετική εμφάνιση του Τόμας. Παρουσίασε όμως και χτυπητές αδυναμίες.

“Μπλόκαρε” μεσοεπιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και μετά την μεγάλη ευκαιρία του Τόμας στο 50ο λεπτό δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Άρη και να πετύχει το γκολ της νίκης. Έδειξε καλά στοιχεία στο παιχνίδι του κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, έχει όμως πολλά να βελτιώσει στην πορεία. Ο Λουτσέσκου δείχνει πως δουλεύει πολύ σε αυτό τον τομέα. Πως δηλαδή θα κάνει αυτό το σύνολο που αποτελείται από αρκετούς νεαρούς παίκτες, ομάδα.

Στα θετικά για τον ΠΑΟΚ είναι πως δεν δέχθηκε γκολ, σε δεύτερο παιχνίδι στο Πρωτάθλημα. Μόνο ο Ατρόμητος παραβίασε την εστία του Κοτάρσκι. Στα αρνητικά, η χαμηλή παραγωγικότητα της ομάδας. Μόλις τρία γκολ σε τρία επίσημα παιχνίδια στο Πρωτάθλημα πέτυχαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Και εάν προσθέσουμε και τα δύο ευρωπαϊκά με την Λέφσκι, στο σύνολο, οι παίκτες του Δικεφάλου πέτυχαν τέσσερα γκολ σε πέντε παιχνίδια. Είναι φτωχή η συγκομιδή.

Είναι φανερό πως από τον ΠΑΟΚ λείπει το δεκάρι που θέλει ο Λουτσέσκου από πέρυσι το καλοκαίρι. Τότε δεν ήρθε ο Τζιοβίνκο, φέτος δεν ήρθε ο Σοτέλδο. Το θέμα της ενίσχυσης παραμένει ανοιχτό, καθώς η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου. Από τον ΠΑΟΚ λείπει και το εύκολο γκολ που θα τον βοηθήσει να ξεμπλοκάρει τις πολυπρόσωπες άμυνες των αντιπάλων του. Πάντως, τηρουμένων των αναλογιών, ο Δικέφαλος έχει αισθητά περιθώρια βελτίωσης, σε όλους τους τομείς. Και φυσικά έχει την δυνατότητα, να παραμείνει ψηλά και να διεκδικήσει την κορυφή. Όμως, για να τα καταφέρει, θέλει δουλειά.

Το δεκάρι λείπει. Ο ΠΑΟΚ φωνάζει για ενίσχυση. Σε αυτή την θέση δεν έχει βοηθήσει από την έναρξη της σεζόν ο Αουγκούστο. Ούτε ο Καντουρί που συν τοις άλλοις είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς. Ο Ντάντας έπαιξε σε αυτή την θέση όμως ο Λουτσέσκου τον μετατόπισε δίπλα στον Κούρτιτς. Πρακτικά ο Μπίσεσβαρ μπορεί να προσφέρει γιατί έχει ποιότητα, ενώ ακόμη δεν είδαμε τον Κουαλιάτα. Τον Ουρουγουανό που ήρθε ως δεκάρι, αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να πείσει τον Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του, πως μπορούν να του εμπιστευτούν αυτή την θέση.

Η ανάγκη για την ενίσχυση είναι δεδομένη, όμως είναι καθαρά θέμα Σαββίδη εάν θα ληφθεί η απόφαση για να συμβεί κάτι τέτοιο. Η ομάδα θα συνεχίσει να δουλεύει, με ξεκάθαρο τρόπο την βελτίωσή της. Και βήμα προς βήμα, από παιχνίδι σε παιχνίδι θα φανεί κατά πόσο ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει την κορυφή.

Πάντως ως σύνολο και με την παρουσία αρκετών νεαρών παικτών, δείχνει πως ανταποκρίνεται. Θα ακολουθήσουν όμως και άλλα παιχνίδια, πιο δύσκολα και σε αυτά η ομάδα θα κληθεί να ανταποκριθεί. Με ή χωρίς την ενίσχυση (το δεκάρι που ζητά ο Λουτσέσκου για παράδειγμα) της τελευταίας στιγμής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.