Χθες να βγήκες από το αυγό, καταλαβαίνεις ότι στον ΠΑΟΚ γίνεται έγκλημα κατά συρροή

Στέλιος Γρηγοριάδης03 Νοεμβρίου 2022

Εννιά μυικοί τραυματισμοί στον ΠΑΟΚ, με έντεκα ματς Πρωταθλήματος και δύο στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ, είναι πάρα πολλοί. Χθες να βγήκες από το αυγό, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τυχαίοι. Υπάρχει τεράστιο θέμα. Μόνο που δεν μπορεί κανείς να αποδείξει ότι όλοι αυτοί οι τραυματισμοί δεν αποτελούν μια κακή συγκυρία, όπως δεν μπορεί να αποδείξει αν και ποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους από τους προπονητές, τους γυμναστές, τους γιατρούς, τους εργοφυσιολόγους, τους φυσικοθεραπευτές κι εγώ δεν ξέρω ποιούς άλλους σχετικούς με το θέμα. Ο,τι και να πούμε εμείς, οι μη ειδικοί, ό,τι και να υποθέσουμε, οι... ειδήμονες θα έχουν μία απάντηση να δώσουν για να μείνουν μακριά από οποιαδήποτε ευθύνη.

Το ζήτημα είναι ότι ο... φουκαράς ο ΠΑΟΚ, που φέτος πληρώνει (πάλι) ένα σωρό σαχλαμάρες που έγιναν (πάλι) στη συγκρότηση του ρόστερ, είναι υποχρεωμένος να παλεύει και με τις συνεχείς απουσίες από τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς των παικτών του. Ηταν θεόστραβο το κλήμα, το τρώει και ο γάιδαρος.

Μέχρι πρότινος, λέγαμε ότι ο Ελ Καντουρί το έχει συνήθεια πιο συχνά να είναι τραυματίας παρά υγιής, ότι ο Βιειρίνια “γέρασε” πια, οπότε είναι μοιραίο να έχει ευπάθεια, αλλά εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Ο Λύρατζης; Ευπάθεια είχε; Ο Τσαούσης; “Γέρος” είναι; Και τώρα ο Νάρει; “Ψοφίμι”; Η, μήπως πήραν τα χρόνια και τον Κουλιεράκη; Η, μήπως... επιβαρύνθηκαν από τις πολλές συμμετοχές και τραυματίστηκαν ο Ράφα Σοάρες, ο Ρικάρντο, ο Τόμας και ο Νάσμπεργκ; Ελάτε τώρα. Κάποιοι σιτίζονται από τον ΠΑΟΚ αλλά κάνουν ζημιά στον ΠΑΟΚ. Είναι φως φανάρι. Κι ας μην μπορούμε να αποδείξουμε τίποτε. Μας αρκούν οι αποχρώσες ενδείξεις για ένα έγκλημα κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Τώρα ο ΠΑΟΚ έχει στόχο τρεις νίκες με Γιάννινα (εντός), Ιωνικό (εκτός) και Βόλο (εντός), μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου και τη διακοπή για το Μουντιάλ. Και αναρωτιέμαι: Αυτός ο ΠΑΟΚ, που ή χάνει, ή φέρνει ισοπαλία, ή κερδίζει με την ψυχή στο στόμα και με ένα γκολ πάντα διαφορά, πόσο εύκολο είναι να συγκεντρώσει εννιά βαθμούς σ' αυτά τα τρία ματς χωρίς τον Νάρει; Χωρίς, δηλαδή, τον πιο σημαντικό παίκτη του;

Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει (μόνο) 11 γκολ σε 10 αγώνες Πρωταθλήματος. Ο Νάρει ήταν παρών στα 6 από αυτά. Πέτυχε 4 και έδωσε 2 ασίστ. Μήπως ξέρει κανείς να μου πει ποιοι θα σκοράρουν και ποιοι θα δώσουν ασίστ; Από τη μια, είναι να τα βάφεις μαύρα. Από την άλλη, λες “ας είναι, με τους πολλούς τραυματισμούς, θέλει-δεν θέλει ο Λουτέσκου θα χρησιμοποιήσει κι άλλους νεαρούς, ή θα μείνει αναγκαστικά σε όσους έχει δώσει χρόνο συμμετοχής”. Για παράδειγμα, με Νάρει και Ζίβκοβιτς εκτός, είναι αδιανοήτο να μην ξαναπαίξει ο Κωνσταντέλιας. Μέσα από τη ζημιά μπορεί να προκύψει και κάποιο κέρδος. Ας το δούμε έτσι και ας ελπίσουμε έτσι να το δει και ο Ρουμάνος, μια που και ο ίδιος ο Σαββίδης κατάλαβε πλέον ότι (και) φέτος δεν υπάρχει καμία προοπτική για τίτλο και, αφού δεν τον απομάκρυνε μέχρι τώρα, δεν θα το κάνει μέχρι τη λήξη της σεζόν.

Αλλά, επειδή Ιβάν είναι αυτός, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αν ο ΠΑΟΚ μαζέψει ήττες και ισοπαλίες, αντί για νίκες, στους τρεις αγώνες που ακολουθούν. Τότε θα έχει την άνεση να προσλάβει άλλο προπονητή γιατί θα υπάρχει η διακοπή που θα προσφέρεται για μια κανονική προετοιμασία. Κι ύστερα θα έρθει και η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου.

ΥΓ. Λέτε να έχουμε τέτοια εξέλιξη; Ποτέ μη λες “ποτέ”...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.