Χρυσός: Ποιοι παράγοντες οδηγούν στο ξέφρενο ράλι της τιμής

Metrosport Team09 Απριλίου 2024

Στην έκρηξη της τιμής του χρυσού φαίνεται πως οδηγεί μια σειρά παραγόντων, με τη χρυσή λίρα να φτάνει σε ένα μήνα στα 590 ευρώ.

Μέσα σε ένα έτος, ο χρυσός κατέγραψε ιστορικό υψηλό, με την τιμή του να προσδιορίζεται τον Απρίλιο του 2023 στις 2.000 ευρώ/ουγγιά και σήμερα (9/4) να καταγράφει το ιστορικό υψηλό των 2.350 δολαρίων.

Κατ' αντιστοιχία, μια χρυσή λίρα αγγίζει σήμερα τα 594 ευρώ, ενώ την 1η Ιανουαρίου έφτανε τα 5147 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 15%.

«Τα θεμελιώδη στοιχεία που στηρίζουν το τρέχον ράλι περιλαμβάνουν τον αυξανόμενο γεωπολιτικό κίνδυνο, τη σταθερή αγορά από τις κεντρικές τράπεζες και την ανθεκτική ζήτηση για κοσμήματα, ράβδους και νομίσματα.

Με την προοπτική χαμηλότερων επιτοκίων μπροστά μας, η πρόταση είναι ότι τα χρηματιστηριακά αμοιβαία κεφάλαια χρυσού ETFs έχασαν το ράλι και είναι τώρα υποκατανεμημένα», ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού σε πρόσφατο σημείωμά του.

Μάλιστα, ο χρυσός έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 18% από τα μέσα Φεβρουαρίου, μια κίνηση που έχει αφήσει κάποιους θεατές σε αμηχανία λόγω της έλλειψης κάποιου προφανή εναύσματος, ειδικά με την αγορά να είναι πλέον αναποφάσιστη σχετικά με την επόμενη κίνηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, η Κίνα, η Ινδία και η Πολωνία έχουν αυξήσει τα αποθέματά τους σε χρυσό, με την κεντρική τράπεζα της Κίνας να κάνει λόγο για 60.000 ουγγιές χρυσού στα αποθέματά της τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.