Χρυσόγονος: «Η απόφαση κατά του Άρη είναι τηλεκατευθυνόμενη»

Metrosport Team13 Ιουλίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο συνταγματολόγος και πρώην ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, και μίλησε για την αφαίρεση βαθμών στον Αρη από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, την έφεση και τις πιθανότητες που έχουν οι «κιτρινόμαυροι» αλλά και το χρονικό διάστημα που θα επιβληθεί η ποινή.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας και την αφαίρεση βαθμών στον Αρη: «Δεν χρειάζεται να πάμε στο σκεπτικό για να καταλάβουμε πως η απόφαση είναι τηλεκατευθυνόμενη, εξυπηρετεί σκοπιμότητες ανταγωνιστών σε βάρος του Αρη. Δείτε την χρονική συγκυρία που εκδόθηκε αυτή η απόφαση. Γιατί η εισηγήτρια χρειάστηκε δύο μήνες για να βγάλει απόφαση; Μήπως ήταν δύσκολη η υπόθεση; Θα μπορούσε να είχε βγει η απόφαση πριν την επικύρωση της βαθμολογίας. Το γεγονός ότι άργησε τόσο δημιουργεί την ισχυρή υπόνοια πως η επιτροπή καιροσκόπησε, γιατί το τάιμινγκ λέει τα πάντα. Στην περσινή σεζόν δεν σήμαινε τίποτα, στη φετινή λέει τα πάντα. Το φερόμενο ως αδίκημα είναι μια υπογραφή σε ένα πιστοποιητικό, τι βαρύτητα έχει αυτό το αδίκημα για να φέρει ποινή έξι βαθμών; Στις εκλογές της ΕΠΟ η νοθεία δεν τιμωρήθηκε με -10 βαθμούς και τιμωρήθηκε με απλό πρόστιμο».

Για τις πιθανότητες του Αρη να δικαιωθεί στον δεύτερο βαθμό: «Δεν ξέρω αν αυτοί που διόρισαν την Επιτροπή Δεοντολογίας είναι ίδιοι που διόρισαν την Επιτροπή Εφέσεων για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Αρη. Υπάρχει μια πολεμική σε βάρος της ομάδας και οι οπαδοί του Αρη θα έπρεπε να την έχουν αντιμετωπίσει. Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνουν οι σύνδεσμοι φιλάθλων. Για μένα θα έπρεπε να έχει γίνει διαμαρτυρία κατά της απόφασης για να καταλάβουν τη δύναμη του κόσμου του Αρη. Κάποιοι έχουν παρεξηγήσει τα πράγματα και νομίζουν πως ο Αρης είναι κάτι σαν την Τρίγλια».

Για το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να επιβληθεί η ποινή: «Φοβάμαι ότι από τη στιγμή που έχει επικυρωθεί η βαθμολογία, η ποινή θα ισχύσει για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και αυτός ήταν ο λόγος που καθυστέρησε να βγει η απόφαση. Υπάρχει μια σειρά περιστατικών που μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι προσπαθούν να μετριάσουν τη δυναμική της ομάδας και αυτό πρέπει να βρει τον κόσμο του Αρη απέναντι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.