Χρυσόγονος: «Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εμπλεκόμενη μόνο η Εύα Καϊλή - Είναι η κορυφή του παγόβουνου»

Metrosport Team13 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κώστας Χρυσόγονος, συνταγματολόγος και πρώην Ευρωβουλευτής, μίλησε στο Metropolis 95.5 για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται η Εύα Καϊλή και τις διαφορές λειτουργίας σε Βέλγιο και Ελλάδα.

«Αυτά που γίνονται δεν είναι ωραία για την χώρα. Δεν ξέρω κάτα πόσο θα είναι εμπλεκόμενη μόνο η κ. Καϊλη γιατί δεν μιλούσε μόνο αυτή υπέρ του Κατάρ σαν να είναι ο παράδεισος. Είχαν μιλήσει και άλλοι, μπορεί να το πιστεύουν από αφέλεια. Είναι η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των χωρών της Δυτικής Ευρώπης και της Ελλάδας και αυτό είναι το στοίχημα μας να γίνουμε ένα σοβαρό κράτος. Δεν είμαστε» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Το να παρκάρεις παράνομα και να οδηγήσεις πάνω από το όριο της ταχύτητας είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, ενώ εδώ τιμωρείται. Μου έλεγαν στο Βέλγιο «φέτος είχα μόνο 2.000 πρόστιμο» και το θεωρούσαν επιτυχία. Την εποχή της κρίσης είχαν πάει Ελληνες εργολάβοι στις Βρυξέλλες για να χτίσουν και τους γυρίσαν πίσω. Δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα, απλώς γκρέμισαν το χτίσμα.

Πριν κάποιους μήνες καταδικάστηκε το ελληνικό κράτος να πληρώσει αποζημίωση σε ανθρώπους στην Κρήτη γιατί ένας από τους συνιδιοκτήτες ενός οικοπέδου έχτισε ένα αυθαίρετο μέσα στο οικόπεδο και το ελληνικό κράτος δεν ήταν ικανό να βγάλει τον καταληψία. Διαβάζαμε σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι πήγε να τους βγάλει η αστυνομία και τους πυροβόλησαν, ενώ η περιφέρεια έλεγε ότι δεν έχω συνεργείο για κατεδάφιση».

Κατέληξε λέγοντας: «Ποιος ξέρει τι υπάρχει στην υπόθεση με την Εύα Καϊλή. Ο κ. Κύρτσος ανέβασε ένα tweet και της αποδίδει ότι έχει 35 εκ. ευρώ σε offshore, ίσως ξέρει κάτι παραπάνω. Με 750 ανθρώπους στο Ευρωκοινοβούλιο, με τον νόμο των πιθανοτήτων θα βρεθούν κάποιοι να το κάνουν. Το θέμα είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα εντοπίσουν τις παραβατικές συμπεριφορές».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.