Χρυσοχοϊδης: «Εξασφαλίζουμε safe house για κάθε γυναίκα» (vid)

Metrosport Team08 Απριλίου 2024

Στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ ήταν προσκεκλημένος το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ο κ. Χρυσοχοϊδης μίλησε για την ανάγκη ανασυγκρότησης της Ελληνικής Αστυνομίας, τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων αλλά και την δολοφονία της Κυριακής που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

«Πέφτει μία πολύ βαριά σκιά πάνω στην ελληνική κοινωνία, δεν έχω ξεπεράσει ακόμη το γεγονός ότι έφυγε ένα νεαρό κορίτσι» είπε αρχικά για την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής μπροστά στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων. Αναφορικά με την αντιμετώπιση του περιστατικού από την Αστυνομία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε: «Υπάρχουν αστοχίες αλλά υπήρξαν 12.500 περιστατικά το 2023 και η αστυνομία έσωσε 13.000 γυναίκες. 

Το πρόβλημα είναι ότι κάθε 45 λεπτά έχουμε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και στα οποία παρεμβαίνουμε. Επειδή τρέχουν πολύ γρήγορα τα πράγματα παίρνουν άλλη διάσταση. Οι γυναίκες με την ενθάρρυνση που δέχονται μιλάνε πια».


Τα νέα μέτρα

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε επίσης στα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος λέγοντας ότι «εξασφαλίζουμε σε κάθε περιοχή ένα safe house για να μπορεί να οδηγείται κάθε γυναίκα εκεί για όσο χρειαστεί και τα οποία θα δημιουργηθούν σε κάθε περιοχή της χώρας».

Τέλος σχετικά με τα περιστατικά βίας ανηλίκων τόνισε ότι «υπάρχουν κοινωνικά ζητήματα που έχουν εμφανιστεί με πιο βίαιο τρόπο, 500 συλλήψεις ανηλίκων έχουν γίνει μέσα σε δύο μήνες. Χθες στη Γλυφάδα αποτράπηκε μία συνάντηση ανηλίκων για να συγκρουστούν και κλήθηκαν και οι γονείς. 

Η ποινική μεταχείριση του ανηλίκου είναι περίπλοκη. Σε λίγες μέρες θα έχουμε μία γραμμή πενταψήφια που θα λειτουργεί στην υποδιεύθυνση Ανηλίκων και θα μπορεί να δέχεται καταγγελίες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.