Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Νεανίδων: Χρυσό μετάλλιο για την Λυδία Ξένου

Δημήτρης Καλαϊτζής21 Αυγούστου 2021

Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία -54κ. Νεανίδων κατέκτησε η Λυδία Ξένου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε του Τάμπερε. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκαμψε την αντίσταση της Ολλανδής Μαμαντέους για να χαρίσει στην χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.

Στους προκριματικούς η νεαρή αθλήτρια νίκησε κατά σειρά τη Λετονή Γκιρβίκα, τη Ρωσίδα Φιλίνκοβα, την Τσέχα Πρίγκλοβα και στον ημιτελικό την Ιταλίδα Κολέτι. Στον τελικό δυσκολεύτηκε κόντρα στην Μαμαντέους, ωστόσο κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιό της και να κρεμάσει στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο!

Η Λυδία Ξένου είναι η μικρή αδελφή του Διονύση που τον περασμένο Μαΐο κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ανδρών του Πόρετς και του Στέφανου, ο οποίος στην ίδια διοργάνωση είχε κατακτήσει το χάλκινο.

Ικανοποίηση επικρατεί στην ελληνική αποστολή για τις εμφανίσεις των υπόλοιπων αθλητών κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων. Η Νικόλ Ζερβού κατέκτησε την 5η θέση στο ΚΑΤΑ U21 και η Σοφία Τσαγγερά την 7η στο ΚΑΤΑ Νεανίδων. Στα ΚΑΤΑ συμμετείχαν επίσης οι Φώτης Τσιακμάκης (21ος Εφήβων), Γιάννης Κουκουσέλης (15ος Νέων), Παναγιώτης Καψάλης (15ος U21). 

Στο KUMITE εφήβων/νεανίδων ο Έκτορας Περγαντής (+52κ.) και ο Κώστας Αθανασούλιας (-52κ.) κατετάγησαν 7οι στις κατηγορίες τους, ο Ανδρέας Μπιτσώρης (-63κ.) πέτυχε δύο νίκες όμως στη συνέχεια δεν τον «τράβηξε» ο αντίπαλός του στα ρεπεσάζ και έμεινε εκτός πρώτης δεκάδας, ενώ στον πρώτο αγώνα τους ηττήθηκαν ο Βασίλης Παππάς (-57κ.), ο Σταύρος Παπαζής (-70κ.) Χριστίνα Παππά (-47κ.) και η Ειρήνη Κάτσικα (+54κ.).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.