«Χρυσό» γκόλ του Μπόουεν, χάρισε το Conference στη Γουέστ Χαμ

Metrosport Team08 Ιουνίου 2023

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, γκολ και αμέτρητες μονομαχίες, η Γουέστ Χαμ ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Conference League που διεξήχθη στην Πράγα, καθώς σκόραρε στις καθυστερήσεις με χρυσό γκολ του Μπόουεν και κατέκτησε το τρόπαιο, κόντρα στην Φιορεντίνα (2-1)! 

Το παιχνίδι 

H Φιορεντίνα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, όμως η πρώτη τελική ευκαιρία άνηκε στην Γουεστ Χάμ με τον Αντόνιο να επιχειρεί σουτ στα πρώτα 40 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης , που κατέληξε στην αγκαλιά του Τερατσιάνο.

Το πρώτο δεκάλεπτο του τελικού ήταν αναγνωριστικό για τις δυο ομάδες, που είχαν κυρίως την προσοχή τους στα μετόπισθεν, με την Φιορεντίνα να έχει την κατοχή της μπάλας, ενώ ένα σουτ του Μανδραγόρα στο 8’ δεν ανησύχησε τον πορτιέρο της Γούεστ Χαμ.

Στο 13’ η μπάλα στρώθηκε έξω από την περιοχή των «βιόλα» στον αρχηγό των «σφυριών», Ντέκλαν Ράις , όμως το σούτ του πέρασε άουτ.

Πολλές ήταν οι μονομαχίες στο πρώτο ημίωρο από τους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων, με σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά με τον διαιτητή Ντελ Θέρο Γκράντε να αφήνει το παιχνίδι χωρίς να βγάλει κάρτες.

Η πρώτη κάρτα βγήκε στο 31’ , όταν Μπένράχμα πήγε να ξεγελάσει τον Ισπανό ρεφέρι με τον Αλγερινό εξτρέμ να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Στο 32’ ο Ντελ Θέρο Γκράντε διέκοψε τον τελικό, καθώς οπαδοί της Γούεστ Χαμ πέταξαν πλαστικά ποτήρια στο κεφάλι του Μπιράγκι που πήγε να εκτελέσει κόρνερ, με αποτέλεσμα να ματώσει το κεφάλι του.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε στη Φιορεντίνα, καθώς είχε βρει ρυθμό, ενώ τα «σφυριά» προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους. Στις καθυστερήσεις ο Γιόβιτς σκόραρε για τους «βιόλα», όμως μετά από εξέταση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς σκόρ.

Η Φιορεντίνα μπήκε με την ίδια διάθεση στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, με την αμυντική της γραμμή να βρίσκεται ψηλά για να πιέσει την Γούεστ Χαμ.

Στο 53’ ήταν σειρά της Γούεστ Χαμ να αντικρίσει την πρώτη κίτρινη κάρτα, αφού ο Αγκέρντ χρησιμοποίησε τον αγκώνα του.

Ο Κουαμέ απείλησε την εστία του Αρεολά, με τον Ιβοριανό εξτρέμ των «βιόλα» να σουτάρει λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή στο 56’.

Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού, η Γουέστ Χαμ κέρδισε πέναλτι στο 58’, έπειτα από χέρι του Μπιράγκι, με τον Ντελ Θέρο Γκράντε να δείχνει την άσπρη βούλα έπειτα από μέσω VAR. Ο Μπένράχμα ανέλαβε την εκτέλεση για τα «σφυριά» και ευστόχησε από τα 11 μέτρα, με αριστοτεχνική εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα με δύναμη στα δίχτυα του Τερατσιάνο.

Η απάντηση των «βιολα» ήταν άμεση και στο 67’ η Φιορεντίνα ισοφάρισε σε 1-1, με πανέμορφο γκολ του Μποναβεντούρα.

Η Φιορεντίνα θα μπορούσε να φέρει τούμπα το παιχνίδι στο 71’, με δυνατό σουτ του Μαντραγκόρα που έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Αρεολά. 

Οι δυνατές μονομαχίες συνεχίστηκαν καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ η Φιορεντίνα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα κενά της άμυνας των Άγγλων.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, η Γούεστ Χαμ έκανε το 2-1 με γκολ του Μπόουεν που βγήκε τετ-α-τετ και νίκησε τον Τερατσιάνο, έπειτα απο εκπληκτική μπαλιά του Λούκας Πακετά, κατακτώντας το φετινό Europa Conference League!

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι (84’ Ιγκόρ), Μπιράγκι, Μαντραγκόρα (94’ Μπαράκ), Άμραμπατ, Μποναβεντούρα, Γκονζάλες, Κουαμέ (62’ Σαπονάρα), Γιόβιτς (46’ Καμπράλ).

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Τσούφαλ, Ζουμά (61’ Κέρερ), Αγέρντ, Έμερσον, Σούτσεκ, Ράις, Πακετά, Μπόουεν, Μπενραχμά (76’ Φορνάλς), Αντόνιο (94’ Ογκμπόνα).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.