«Χρυσάφι» για τη φανέλα του «Χεριού του Θεού»

Metrosport Team28 Νοεμβρίου 2020

Το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να καταβάλει όποιος επιθυμεί να αποκτήσει τη φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, όταν σημείωσε το διάσημο γκολ με το χέρι κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό σύμφωνα με τον Αμερικανό ειδικό σε θέματα αθλητικών αναμνηστικών. 

Ιδιοκτήτης της φανέλας είναι ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής, Στιβ Χοτζ, ο οποίος την πήρε από τον Μαραντόνα μετά τον αγώνα. «Περπατούσα στη φυσούνα και ο Μαραντόνα ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Απλά του έδωσα τη φανέλα μου και τις ανταλλάξαμε» είχε δηλώσει. Αυτή τη στιγμή η φανέλα εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου της Αγγλίας στο Μάντσεστερ.

«Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσουμε (την αξία) με τη φανέλα του «Χεριού του Θεού», αλλά ξέρω ότι ο ιδιοκτήτης έψαχνε για ιδιωτική πώληση δύο εκατομμυρίων δολαρίων» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Ντέιβιντ Άμερμαν της Goldin Auction που εδρεύει στο Νιού Τζέρσεϊ ενώ συνέχισε: «Σίγουρα θα μπορούσε να είναι μια πιθανότητα, οι τιμές έχουν αυξηθεί αρκετά στο ποδόσφαιρο. 

Είναι πολύ δύσκολο να δούμε πως θα μπορούσε να φτάσει στην τιμή των δύο εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά δεν βλέπω γιατί ένα άτομο που είχε τα χρήματα δεν θα ήθελε κάτι σαν κι αυτό. Πραγματικά δεν μπορείς να βάλεις μια τιμή πάνω του. Εάν βρεις το σωστό άτομο στο σωστό μέρος, είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα. Ένα χαρτάκι ποδοσφαίρου με την εικόνα του «ρούκι» Μαραντόνα, πρόσφατα πουλήσαμε ένα αντίγραφο για 10.000 δολάρια. Αυτό είναι ένα χαρτάκι που η αξία του ήταν ίσως μερικές εκατοντάδες δολάρια πριν από λίγα χρόνια και αυτό ήταν πριν το θάνατό του. Είδα ένα χθες στο διαδίκτυο, για το οποίο ζητούσαν 20.000 δολάρια. 

Αυτή τη στιγμή βλέπουμε σίγουρα αυξημένη δραστηριότητα. Έχω ήδη ερωτήσεις αοπό ανθρώπους που έχουν αγοράσει αντικείμενα του Μαραντόνα από την ιστοσελίδα μας και οι οποίοι κοιτάζουν να τα πουλήσουν ξανά στην επόμενη δημοπρασία μας. Είδαμε με τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ φέτος... μια άμεση τεράστια άνοδο στα αναμνηστικά του... στη συνέχεια επέρχεται μια "ισοπέδωση", επειδή η αγορά γίνεται κορεσμένη...».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.