Χρωστούσε την καθαρή «τεσσάρα» στους οπαδούς του και στον Βόλο

Στέλιος Γρηγοριάδης24 Ιανουαρίου 2022

Το χρωστούσε το χθεσινό ο ΠΑΟΚ. Και στον κόσμο του και στον Βόλο.Τέσσερα γκολ, χωρίς να δεχτεί κανένα, για να ξεπλύνει την ντροπή από εκείνο το απίστευτο 4-4 της Τούμπας. 

Ηταν μια πολύ ευχάριστη πρόβα για τον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αλλά και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και, εκτός από τους τρεις βαθμούς της νίκης, υπήρχαν και άλλα κέρδη:

Ο ΠΑΟΚ σκόραρε τέσσερις φορές και είναι σχεδόν βέβαιο πλέον ότι θα αναδειχτεί η ομάδα με την καλύτερη επίθεση στο Πρωτάθλημα.

Ταυτόχρονα, για ένα ακόμη ματς, δεν δέχτηκε γκολ κι αυτό βελτίωσε ακόμη περισσότερο τη μέχρι πρότινος τραγική αμυντική επίδοσή του.

Σκόραρε στην παρθενική εμφάνισή του με τον ΠΑΟΚ ο Σάστρε. Ο Ισπανός, μολονότι δεν προσαρμόστηκε ακόμη στο εντελώς νέο περιβάλλον στο οποίο ξαφνικά βρέθηκε, έδειξε ότι έχει να δώσει και σίγουρα αυτό το γκολ σηκώνει το ηθικό του και τονώνει την αυτοπεποίθησή του.

Πολύ καλή απόδοση είχε ο Ακπομ, ο οποίος έχασε τέσσερις ευκαιρίες, πέτυχε τελικά ένα γκολ που το δικαιούταν απόλυτα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έκανε πολύ καλή δουλειά τις περισσότερες από τις φορές που υποδέχτηκε την μπάλα. Αν ο ΠΑΟΚ βρει στο πρόσωπό του έναν φορ που θα αποτελεί σταθερή αξία, το όφελος θα είναι τεράστιο.

Σημαντική ήταν και η συμβολή στη νίκη του Μιτρίτσα, από τον οποίο όλοι περιμένουν κάτι περισσότερο. Κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Κούρτιτς άνοιξε το σκορ, έδωσε και την ασίστ για το γκολ του Ακπομ, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Αουγκούστο. Ο Ρουμάνος είναι πολύ επικίνδυνος σε ανοιχτό χώρο, πρέπει, όμως, να προσέξει τις επιλογές του σε κλειστό.

Τέλος, τις δύο φορές σε όλο το ματς που ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε τον τερματοφύλακά του, ο Πασχαλκάκης ήταν πάλι εκεί με ισάριθμες σωτήριες αποκρούσεις. Με Πασχαλάκη που να θυμίζει, έστω, τον γκολκίπερ του 2019, ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων του.

Αν θελήσει κανείς να επισημάνει κάτι που πρέπει να προσεχτεί είναι το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ με συνδυαστικό ποδόσφαιρο έχασε τέσσερις καλές ευκαιρίες με τον Ακπομ, μία με τον Ζίβκοβιτς και μία με τον Μπίσεσβαρ και πέτυχε ένα μόνο γκολ, με τον Ακπομ. Τα άλλα τρία προήλθαν από “στημένα”. Το ένα από το πέναλτι και τα δύο από κόρνερ. Από την άλλη, βέβαια, το να πάρει ο ΠΑΟΚ δύο γκολ (Ινγκασον, Σάστρε) από κόρνερ είναι ευχάριστη είδηση. Γιατί, για έναν περίεργο λόγο, φέτος αυτό αποτελεί πολύ σπάνιο φαινόμενο.

Τώρα, έρχονται τα σπουδαιότερα. Η πρόκριση στο Κύπελλο και μια νίκη επί του Ολυμπιακού για να μειωθεί πιο πολύ η διαφορά από την πρώτη θέση. Η εβδομάδα που ακολουθεί θα είναι η πιο κρίσιμη, μέχρι στιγμής, της φετινής περιόδου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.