Χριστούγεννα με lockdown; Δεν είναι καθόλου απίθανο...

Metrosport Team12 Νοεμβρίου 2020

Οσο η κατάσταση με τον κορωνοϊό συνεχίζει να είναι εκτός ελέγχου, και ειδικά στην Θεσσαλονίκη, τόσο μένουν... ζωντανά τα σενάρια για επέκταση των περιοριστικών μέτρων και η πιθανότητα να είμαστε σε lockdown ακόμη και τα Χριστούγεννα.
Σε καθημερινή βάση οι επιστήμονες δηλώνουν σε όλους τους τόνους πως τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά. 

Ηδη, μάλιστα, θεωρούν σχεδόν σίγουρο ότι οι τρεις εβδομάδες δεν θα αρκέσουν προκειμένου να καμφθεί η έξαρση της πανδημίας και να πέσουν τα κρούσματα σε τέτοια νούμερα που να επιτρέπουν χαλάρωση. Λέγεται ότι ήδη έχει υπάρξει εισήγηση προς τον πρωθυπουργό για επέκταση των μέτρων, τουλάχιστον, έως τις 15 Δεκεμβρίου. Δηλαδή, της απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ, των SMS, και φυσικά της καθολικής χρήσης μάσκας, των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις εκτός νομών, του λουκέτου στα καταστήματα.

Είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι αν δεν αποσυμφορηθούν οι ΜΕΘ, αν δεν μειωθεί ο αριθμός των νεκρών από τους 40-45 την ημέρα κατά 70-80%, αν δεν πέσει ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κάτω από τα 700-800, αν δεν πέσει σε μονοψήφιο αριθμό το ποσοστό θετικότητας, γιορτές θα κάνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, σε καθεστώς απόλυτης καραντίνας, με την αγορά κλειστή έως τότε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις οικονομικές συνέπειες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.