Χρήστος Τζόλης: Ψάχνοντας τον αγαπημένο του… Ρόμπιν!

Χάρης Εμμανουηλίδης06 Απριλίου 2022

Ο Χρήστος Τζόλης έλαμψε. Ίσως αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των τελευταίων ετών και σίγουρα το κορυφαίο της γενιάς του κάνοντας το βήμα παραπάνω σαν… φωτοβολίδα.

Η διαχείριση δύσκολη. Ένα παιδί που βλέπει τη ζωή του να μπαίνει στο επίκεντρο των μίντια, το όνομα του να μπαίνει στα μπλοκάκια κορυφαίων συλλόγων, τα γκολ να διαδέχονται το ένα το άλλο, τα αφιερώματα για τα όσα έχει καταφέρει και τα όσα μπορεί να πετύχει να έρχονται σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο ο ίδιος δεν έχασε στιγμή την προσήλωση του στον στόχο. Να πετύχει όσα ονειρευόταν μικρός στο δωμάτιο του.

Το όνειρο ξεκίνησε. Στις 10 Αυγούστου ο νεαρός έχοντας ως απωθημένο να αγωνιστεί σε μία γεμάτη Τούμπα, μπήκε στο αεροπλάνο με τελικό προορισμό το Νόριτς. Το ξεκίνημα; Καλύτερο από ότι μπορούσε να φανταστεί. Η πρώτη του εμπειρία από την Premier League, ήταν απέναντι στη μεγάλη του αγάπη, τη Λίβερπουλ με τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ να γίνεται ο 30ος Έλληνας που μετακομίζει στο Νησί και να είναι έτοιμος να γράψει τη δική του ιστορία.

Η «Σπουδαία και υποσχόμενη μεταγραφή» για τον Ντάνιελ Φάρκε συστήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο κοινό των «καναρινιών» καθώς μετά από 12 λεπτά στο ντεμπούτο του βρήκε δίχτυα αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Ο… «πεινασμένος» Χρήστος σκόραρε ξανά και χάρισε και δύο ασίστ κάνοντας ένα ντεμπούτο που δεν το είχε φανταστεί ούτε ο ίδιος.

Όπως όλες οι ιστορίες, έτσι και αυτή δεν είχε μόνο ευχάριστα κεφάλαια. Ο νεαρός εξτρέμ με τον Ντιν Σμιθ στον πάγκο μετά την απομάκρυνση του Φάρκε, πέρασε ένα χρονικό διάστημα που δοκιμάστηκε και ο ίδιος και οι αντοχές του. Στο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ για τη 14η αγωνιστική της Premier League ο Τζόλης ξεκίνησε βασικός μετά από ένα διάστημα δύο μηνών, καταλαβαίνοντας πως δεν θα είναι όλα εύκολα.

Οι απαιτήσεις μεγάλες, η προσαρμογή δύσκολη και ο 20χρονος έπρεπε να δείξει πως δεν ήταν ένα πυροτέχνημα αλλά ήρθε για να μείνει. Η ευκαιρίες που πήρε από εκεί και έπειτα μετρημένες. Από τότε και έχοντας μεσολαβήσει και η νόσηση του με κορωνοϊό, ο ίδιος έχει αγωνιστεί για 15΄ απέναντι στην Άρσεναλ, 68΄με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας, 18΄ απέναντι στην Γουέστ Χαμ και άλλα 3 λεπτά με αντίπαλο την Έβερτον στις 15 Ιανουαρίου. Από εκείνο το χρονικό σημείο ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μετρούσε 8 παιχνίδια που βρέθηκε είτε εκτός αποστολής είτε δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

Η ευκαιρία της U23 και η Εθνική

Η αγωνιστική απραξία ήταν σημαντική για ένα παιδί που έκανε το μεγάλο βήμα για το εξωτερικό και σε τέτοιες περιπτώσεις παίζουν κομβικό ρόλο τα διαδοχικά παιχνίδια που μπορούν να «φτιάξουν» έναν αθλητή. Η λύση στο πρόβλημα του Χρήστου αλλά και της Νόριτς που ήθελε να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις ικανότητες του παίκτη ήρθε από την Under 23 του συλλόγου εκεί όπου ο Τζόλης «κατέβηκε» για να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Στα δύο πρώτα του παιχνίδια έπαιξε δύο 90λεπτα, το πρώτο με αντίπαλο την Άστον Βίλα και το δεύτερο με αντίπαλο την Φούλαμ που αγωνιζόμενος ως «ψεύτικο» 9αρι έβγαλε και μία ασίστ δείχνοντας πως παρά το χρονικό διάστημα που είχε να αγωνιστεί μπορεί να βρει εκ νέου τον εαυτό του.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία ήρθε να προστεθεί και η πρόκληση της Εθνικής Ελπίδων που είχε μπροστά της δύο σημαντικά παιχνίδια για τα προκριματικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21, με τον Τζόλη να ενισχύει το σύνολο του coach Σίμου σε αυτό το εγχείρημα με αντιπάλους τον Λιχτενστάιν και Πορτογαλία αντίστοιχα. Στο ντεμπούτο του με την Ελπίδων ο Τζόλης πετυχαίνει δύο γκολ κάνοντας τους ανθρώπους της Νόριτς να αναρωτιούνται μήπως άξιζε μία ευκαιρία παραπάνω στην «πρώτη» ομάδα.

Στον δρόμο που χάραξε ο Τσιμίκας

Ο Κώστας Τσιμίκας και η πρώτη του χρονιά στο Νησί μπορεί να αποτελεί παράδειγμα για τον Χρήστο Τζόλη. Ο Έλληνας μπακ την πρώτη του χρονιά στην Αγγλική Πρέμιερ με τη Λίβερπουλ σημείωσε 7 συμμετοχές που αντιστοιχούσαν σε 225 αγωνιστικά λεπτά, σε αντίθεση με τη δεύτερη του χρονιά που αποτελεί βασικό κομμάτι της μηχανής του Γιούργκεν Κλοπ.

Ο «Τσίμι» φέτος πριν τελειώσει η χρονιά, μετράει περισσότερα από 1.400 λεπτά και συνολικά τριπλάσιες συμμετοχές από τη σεζόν 2020-21, δείχνοντας πως η προσαρμογή σε ένα πρωτάθλημα όπως η Premier League δεν είναι εύκολη και αυτό βλέπει μπροστά του ο Χρήστος Τζόλης που πρέπει να ξαναβρεί τον αγαπημένο του… Ρόμπιν και δείξει πως στα δύσκολα μπορεί να συνεχίσει!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.