Χρήστος Τζόλης: Ο διαχειριστής Φάρκε είναι το «κλειδί» για την καριέρα του

Metrosport Team23 Σεπτεμβρίου 2021

Επιμέλεια: Κωστής Παναγιώτου

Η αναμέτρηση της Νόριτς με τη Λίβερπουλ δεν άφησε ευχάριστες αναμνήσεις για τον Χρήστο Τζόλη, καθώς ο νεαρός μεσοεπιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Δημήτρης Γιαννούλης, αλλά αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Πέρα από το γεγονός ότι αστόχησε, ο προπονητής του 19χρονου, Ντάνιελ Φάρκε, εκνευρίστηκε με την απόφαση του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ να αναλάβει εκείνος την εκτέλεση πέναλτι, καθώς δεν είχε υποδείξει στον Τζόλη να εκτελέσει.

«Το νόμισμα έχει δύο όψεις»

Έχει αναφερθεί επανειλημμένως ότι το ποδοσφαιρικό θράσος του Τζόλη είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα του που τον έχει κάνει να ξεχωρίσει από μικρή ηλικία, από όταν βρισκόταν στις μικρές ομάδες των «ασπρόμαυρων».

Αυτό το χαρακτηριστικό, μέχρι στιγμής, μόνο όπλο ήταν στη φαρέτρα του. Στον προχθεσινό αγώνα (21/9), όμως, το όπλο του έγινε... αγκάθι. Στο 42ο λεπτό με τους «κόκκινους» ο νεαρός αποφασίζει να πάρει την μπάλα στα χέρια του και να την στήσει στα 11 βήματα από το αντίπαλο τέρμα. Αγνοώντας την οδηγία του προπονητή του, που έχει δώσει το χρίσμα του εκτελεστή στον Άνταμ Ίντα.

Θέλει θράσος στα 19 χρόνια να παρακούσεις τον προπονητή σου και να αναλάβεις την ευθύνη. Και όχι σε οποιονδήποτε αγώνα αλλά απέναντι στη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ. Αυτή η κίνηση δείχνει έναν ποδοσφαιριστή που δεν προσπαθεί να κρυφτεί. Το αντίθετο: θέλει να βγει μπροστά και να οδηγήσει εκείνος την ομάδα του.

Βέβαια, υπάρχει μια λεπτή γραμμή, την οποία ο 19χρονος την πέρασε, αγνοώντας τις οδηγίες του ανθρώπου που κάθεται στην άκρη του πάγκου. Ο Τζόλης υπέπεσε σε αυτό το ατόπημα και ο Φάρκε δεν άφησε το χρόνο να περάσει, κάνοντας ξεκάθαρο στον παίκτη του ότι θα πάρει ένα μάθημα.

«Έκανε αυτό το λάθος μια φορά. Θα βεβαιωθώ ότι δεν θα το κάνει ποτέ ξανά σε όλη του την καριέρα».

Απορία πολλών είναι: «Αν η εκτέλεση πέναλτι ήταν εύστοχη, ο Φάρκε θα έκανε αντίστοιχες δηλώσεις;»

Ο Νίκος Ιωαννίδης, στην αποκαλυπτική συνέντευξή του στο Metrosport.gr, χαρακτήρισε τον 44χρονο τεχνικό δίκαιο. «Τελευταία αγωνιστική βρισκόμουν στον πάγκο και παίζαμε εναντίον της Φορτούνα Ντίσελντορφ, δεν αγωνίστηκα ποτέ. Μετά το τέλος του αγώνα του είπα ήθελα να παίξω στο τελευταίο μου παιχνίδι και τον ευχαρίστησα. Εκείνος μου είπε συγνώμη για ό,τι έγινε στον αγώνα, αλλά έτσι έκρινε ότι έπρεπε να γίνει. Είναι δίκαιος προπονητής».

Τα λόγια ενός ποδοσφαιριστή που έχει συνεργαστεί μαζί με τον Ντάνιελ Φάρκε.

Ο Γερμανός είναι ο κατάλληλος για να τον διαχειριστεί

Ο νυν προπονητής της Νόριτς έχει περάσει από τον πάγκο της δεύτερης ομάδας της Ντόρτμουντ, από το Νοέμβρη 2015 μέχρι τον Ιανουάριο 2017. Έχει συνεργαστεί με πολλά νεαρά παιδιά και έχει μάθει να διαχειρίζεται νεαρούς ποδοσφαιριστές. Την στιγμή αυτή ο Τζόλης πρέπει να αισθάνεται τυχερός, καθώς από το λάθος που έκανε έχει να μόνο μάθει. Ειδικά με τον Φάρκε στο πλευρό του.

Θα βασιστώ ξανά στα λόγια του επιθετικού του Απόλλωνα Σμύρνης που γνωρίζει καλύτερα τον Γερμανό προπονητή.

«Έχει καλή χημεία με τους ποδοσφαιριστές του. Το ατού του είναι ότι γνωρίζει πως θα διαχειριστεί τους παίκτες του, πως θα πάρει το καλύτερο που μπορεί από αυτούς. Αν δεις πως διαχειρίζεται τον Τζόλη και τον Γιαννούλη, πως μιλάει για αυτούς δείχνει πολλά για τον Φάρκε.

Ο Φάρκε θα προσπαθήσει με σωστή διαχείριση να κερδίσει το καλύτερο από τον Τζόλη και τον κάθε Τζόλη. Μιλάει με τα καλύτερα λόγια για το παιδί και ότι δεν έχουν δει τίποτα από εκείνον. Ένας προπονητής θέλει το καλύτερο για τους ποδοσφαιριστές του, γιατί θα φτιάξει την ομάδα του και η ομάδα αντίστοιχα θέλει να επωφεληθεί, αλλά πρέπει να ξέρεις τι θα πάρεις από τον παίκτη και πότε θα το πάρεις».

Το ατόπημα του Χρήστου Τζόλη ήρθε στο κατάλληλο σημείο για την καριέρα του. Βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και το ταξίδι του μόλις έχει αρχίσει. Τι καλύτερο να μαθαίνεις από τα λάθη σου σε τόσο νεαρή ηλικία;

«Καλύτερα να σφάλλεις τολμώντας παρά να σφάλλεις όντας προσεκτικός», είχε γράψει ο Αμερικανός συγγραφέας, Alvin Toffler.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.