Χρήστος Τζόλης: Κρυμμένος άσος που περπατά με… 40

Παναγιώτα Χαλκιά12 Απριλίου 2021

Αναμφισβήτητα είναι το πρόσωπο του πρωταθλήματος. Ο Χρήστος Τζόλης έχει εντυπωσιάσει άπαντες με το ταλέντο και τις επιδόσεις του. Όταν συστήθηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό μετά την πρώτο lockdown, ελάχιστοι περίμεναν ότι λίγους μήνες αργότερα το παιδί από την Κ19 θα έπαιρνε στις πλάτες του το βάρος της πρώτης ομάδας.

Ήταν βέβαιοι για τις ικανότητες του αλλά ήξεραν ότι η φανέλα της πρώτης ομάδας είναι βαριά και μπορεί να καταπιεί εύκολα κάθε νέο. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα παιδιών που άρχισαν μετά βαΐων και κλάδων την πορεία τους και πνίγηκαν στα θέλω και την πίεση.

Έγινε άσος στο μανίκι του Γκαρσία

Δεν έδειξε να φοβάται λεπτό. Γεμάτος αυτοπεποίθηση και τσαμπουκά και με όπλο όλα όσα έμαθε στις ακαδημίες, πατάει χορτάρι και κάνει κάθε φίλαθλο να αναρωτιέται τι πλάσμα είναι αυτό. Διανύει μόλις το 19ο έτος της ηλικίας του και είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά στην τράπουλα του Πάμπλο Γκαρσία. Και όχι άδικα!

Ο μικρός έχει σημειώσει 16 γκολ και έχει μοιράσει 10 ασίστ σε 40 συμμετοχές τη φετινή αγωνιστική περίοδο. 2.672 λεπτά τρέχει με το πόδι πατημένο στο γκάζι, ντριμπλάρει, ανοίγει χώρους και βρίσκεται πάντα στην κατάλληλη θέση για να εκτελέσει.

Όταν βρεθεί στην περιοχή μια επαφή του είναι αρκετή. Χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο πόδια. Το δεξί, ίσως, καλύτερα καθώς το 68% (11) των τερμάτων του τα έχει σημειώσει με αυτό ενώ άλλα πέντε έχει βάλει με το αριστερό και ένα με το κεφάλι.

Μετρά ήδη 40 παιχνίδια

Το τελευταίο διάστημα ο νεαρός επιθετικός δείχνει να μην πατάει καλά. Τόσο στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ όσο και της Εθνικής Ελλάδας δείχνει έξω από τα νερά του, να έχει χάσει τη φρεσκάδα και την έκρηξη του.

Κάτι φυσιολογικό θα έλεγε κανείς καθώς η αγωνιστική περίοδο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και μετρά ήδη 40 (κατά μέσο όρο αγωνίζεται 67 λεπτά ανά ματς) παιχνίδια με τα «ασπρόμαυρα» και επτά με τα χρώματα της γαλανόλευκης. Η διαχείριση του είναι μείζονος σημασίας καθώς είναι ένα σοβαρό project τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τι έχει καταφέρει φέτος

  • Είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας με 16 γκολ
  • Είναι δεύτερος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα με έξι γκολ
  • Είναι πρώτος σε συμμετοχές καθώς μετρά 40 (2.672΄)
  • Είναι πρώτος και σε ασίστ με 10. Ακολουθεί ο Σβαμπ με οχτώ
  • Είναι πρώτος σε τελικές προσπάθειες στο πρωτάθλημα (52)

O Χρήστος Τζόλης είναι ακόμη στην αρχή. Με δουλειά, προσγείωση και ωτοασπίδες για να γλιτώσει από το τραγούδι των σειρήνων και τύχη θα καταφέρει να φτάσει ψηλά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.