Χρήστος Τζόλης: Η μαγεία του Άνφιλντ, ο παίκτης πρότυπο και το κρυφό του ταλέντο

Χάρης Δημαράς26 Αυγούστου 2020

Μπορεί ένας από τους πρώτους προπονητές του Χρήστου Τζόλη στον ΠΑΟΚ, ο Αγγελος Ζαζόπουλος σε μια πρόσφατη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Metropolis 95,5 να τον παρομοίασε στο αγωνιστικό στυλ με τον Τίμο Βέρνερ, όμως ο ίδιος ο 18χρονος στράικερ του Δικέφαλου που χθες έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει με την εμφάνισή του κόντρα στην Μπεσίκτας, από άλλον παίκτη φαίνεται πως αντλεί τις ποδοσφαιρικές κινήσεις και ιδέες.

Όπως ίσως κάθε νέος στην ηλικία του, ποδοσφαιριστής πρότυπο για τον Τζόλη δεν είναι άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος άσος της Γιουβέντους εμπνέει και η αφίσα του θα κοσμούσε άνετα τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι του. Τι άλλο θα θέλατε να μάθετε για το νεαρό άσο του ΠΑΟΚ; Το metrosport.gr έχει το ρεπορτάζ.

Τα περισσότερα στοιχεία από την μικρή του ως τώρα καριέρα, λίγο-πολύ τα γνωρίζετε από προηγούμενο πληρέστατο αφιέρωμα του metrosport.gr. Πώς στα 8 του χρόνια πήγε στον ΠΑΟΚ από τη Δόξα Πενταλόφου, πώς πέντε χρόνια αργότερα αποφάσισε να κάνει το βήμα στο εξωτερικό, μετακομίζοντας για τρία χρόνια στο Μόναχο για λογαριασμό της Ρόζενχοφ και πώς μέσα σε πέντε λεπτά ο πατέρας του συμφώνησε με τον διευθυντή των ακαδημιών του ΠΑΟΚ Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο την επιστροφή του παίκτη προ διετίας. Ακολούθησε μια εξαιρετική πορεία σε Κ-17 και Κ-19 μέχρι και σήμερα, όπως άλλωστε είναι γνωστό.

Λίβερπουλ, Άνφιλντ και... Τζόκοβιτς!

Αυτά που δεν είναι γνωστά είναι οι προτιμήσεις του νεαρού σταρ του ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο, οι πηγές έμπνευσης και τα πρότυπά του στο άθλημα που αγαπά και που όπως θα μάθετε λίγο αργότερα, δεν είναι το μόνο. Για τον ποδοσφαιριστή που αγαπά, το αναφέραμε: Κριστιάνο Ρονάλντο και όχι Μέσι. Ούτε η Ρεάλ, ούτε η Γιουβέντους, είναι πάντως, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, η ευρωπαϊκή ομάδα που αγαπάει, αλλά η Λίβερπουλ! Και το γήπεδο; Μαντέψτε! Το Ανφιλντ! Ποιος νεαρός δεν έχει μαγευτεί από την αύρα του;

Μπορεί ο Μέσι να μην είναι η βασική προτίμηση του Τζόλη σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιριστές, ένα γκολ του Αργεντίνου όμως είναι το αγαπημένο του νεαρού άσου του ΠΑΟΚ. Ενα γκολ που δε βαριέται να δει και να ξαναδεί στο youtube. Το γνωστό τέρμα του Λίο με αντίπαλο τη Χετάφε, που πέρασε… τη μισή ομάδα.

Νιώθει τυχερός που τα έζησε έστω και ως τηλεθεατής: Δύο παιχνίδια που δεν ξεχνιούνται με… τίποτα: Το Μπαρτσελόνα – Παρί 6-1, αλλά και το Λίβερπουλ – Μπαρτσελόνα 4-0. Τις δύο δηλαδή πιο… επικές ανατροπές στη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία. 

Το κρυφό ταλέντο του Τζόλη πάντως σχετίζεται με το δεύτερο άθλημα που αγαπά και που σύμφωνα με μαρτυρίες θα μπορούσε να παίζει με την ίδια σχεδόν επιτυχία με το ποδόσφαιρο. Και το οποίο έχει επίσης δίχτυ, μιας και η σχέση του με αυτό είναι εξαιρετική. Το βρήκατε λοιπόν: Τένις! Ο 18χρονος στράικερ είναι πολύ καλός στα σερβίς και στα backhand και όταν αφήνει τη ρακέτα στην ντουλάπα, αρέσκεται στο να παρακολουθεί όχι τον Ναδάλ, αλλά και τον Τζόκοβιτς!

Η σημερινή κλήση του στην εθνική Ελλάδας μόλις στα 18 του δεν αλλάζει το μότο του: «Η δουλειά φαίνεται και ανταμείβεται μέσα από το χρόνο». Δικός σου, είναι Χρήστο, αξιοποίησέ τον... 



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.