Χρήστος Πατσόγλου – Χριστίνα Γατίδου: Δύο εξαιρετικοί επιστήμονες στην υπηρεσία του Μακεδονικού!

Metrosport Team12 Αυγούστου 2022

Ο φυσικοθεραπευτής Χρήστος Πατσόγλου και η φυσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Γατίδου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ομάδα του Μακεδονικού για την αγωνιστική περίοδο 2022-23. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για ακόμη μία σεζόν, πλέον στο επαγγελματικό επίπεδο της Betsson Super League 2, ο φυσικοθεραπευτής Χρήστος Πατσόγλου και η φυσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Γατίδου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τη γνώση και τις μεθόδους τους, στην ομάδα ποδοσφαίρου ανδρών του Μακεδονικού!

Ο Χρήστος Πατσόγλου θα ακολουθεί τις αποστολές της ομάδος, όπως και κατά την περυσινή σεζόν, επιπλέον της παροχής υπηρεσιών στο ιατρείο – φυσικοθεραπευτήριο των εγκαταστάσεων του συλλόγου. Είναι πτυχιούχος του τμήματος φυσικοθεραπείας του πανεπιστημίου University of East London και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην αθλητική φυσικοθεραπεία, πρόληψη και αποκατάσταση μετά από τραυματισμό σε επαγγελματίες αθλητές. Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς προγράμματα μετακπαίδευσης και σεμινάρια, όπως το 3ο Διεθνές Επιστημονικό συνέδριο Φυσικοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη «Λεμφοίδημα και λεμφική παροχέτευση σε ογκολογικά περιστατικά», τα σεμινάρια «Αξιολόγηση & Θεραπεία Μυοπεριτονιακών Σημείων Πυροδότησης Πόνου (Trigger Points Therapy) και τρίτης ηλικίας» και «Εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων σε αθλητικές κακώσεις» και άλλα.

Εξειδικεύεται στην αποκατάσταση μυοσκελετικών, ορθοπεδικών και νευρολογικών παθήσεων και στην θεραπευτική τεχνική Ergon IASTIM Technique. Είναι πιστοποιημένος στις πρώτες βοήθειες με χρήση εξωτερικού απινιδωτή του διεθνή οργανισμού Rescue Training International (RTI). Είναι, τέλος, μέλος του συλλόγου φυσικοθεραπευτών της Αγγλίας. Στο βιογραφικό του βρίσκει κανείς προϋπηρεσία σε επαγγελματικές ομάδες, μιας και έχει εργαστεί στην ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς (2009-2015) και στην ΠΑΕ Άρης (2016-2021), αλλά και σε άλλους συλλόγους της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκη. Από το 2017 εώς σήμερα εργάζεται στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Euromedica Αρωγή Θεσσαλονίκης.

Η Χριστίνα Γατίδου θα έχει σταθερή παρουσία στο γήπεδο και το ιατρείο – φυσικοθεραπευτήριο των εγκαταστάσεων του Μακεδονικού για δεύτερη, επίσης, διαδοχική σεζόν. Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με «Άριστα». Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές της με υποτροφία Αριστείας στον τομέα «Άθληση και Υγεία», του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρουσίασε τις ερευνητικές της εργασίες σε Διεθνή και Παγκόσμια Συνέδρια Αθλητιατρικής & Φυσικοθεραπείας, με πιο πρόσφατο το 36ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητιατρικής FIMS. Έχει παρακολουθήσει με επιτυχία προγράμματα μετεκπαίδευσης όπως η κινητοποίηση με κίνηση «Mulligan Concept» (Manual Therapy), το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης «Δυσλειτουργίες Πυελικού Εδάφους & Φυσικοθεραπευτική Αποκατάσταση», το μεταπτυχιακό σεμινάριο «Πρόληψης – Παρέμβασης – Αποκατάστασης Αθλητικών κακώσεων» και άλλα. Είναι διαπιστευμένη στην εφαρμογή «Πρώτων Βοηθειών στον Αθλητισμό» από την European College of Sports & Exercise Physicians (E.C.O.S.E.P.).

Έχει εργαστεί ως Φυσικοθεραπεύτρια για περισσότερο από τρία χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Έχει συνεργαστεί με αρκετά αθλητικά σωματεία της πόλης σε διαφορετικά αθλήματα ως φυσικοθεραπεύτρια. Επιπλέον, κλήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στις Εθνικές ομάδες βόλεϊ Κορασίδων & Νεανίδων με τις οποίες συμμετείχε σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα το 2022.

Ο σύλλογος ευχαριστεί δημόσια τον Χρήστο και τη Χριστίνα για την έως τώρα προσφορά τους και εύχεται μια σεζόν σωστών (και λίγων) διαγνώσεων, επιτυχημένων αποκαταστάσεων και υγείας όσον αφορά τα πρόσωπα τους αλλά και την ομάδα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.