Χριστόπουλος για το Μουντιάλ: «Βλέπουμε σύγχρονο ποδόσφαιρο, με δύναμη και ταχύτητα - Δύσκολο να μιλήσουμε για φαβορί»

Metrosport Team22 Νοεμβρίου 2022

Ο Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 τόσο για το Μουντιάλ, όσο και για την επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος και το πρόσωπο που θα παρουσιάσουν ΠΑΟΚ και Άρης.

«Προσπαθώ να το δω στο τάμπλετ μου γιατί αυτό που γίνεται με τον ΑΝΤ1 έχει ξεπεράσει τα όρια. Είμαι αγανακτισμένος.  Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για φαβορί. Δεν έχω παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια τις ομάδες από την Λατινική Αμερική. Από την Ευρώπη σίγουρα η Γερμανία και η Γαλλία, αλλά ακόμη και η Δανία, θα είναι δυσκολοκατάβλητες. Στη νοκ άουτ φάση πιθανότατα θα υπάρξουν εκπλήξεις.»

Για το αν παίζει ρόλο που το Μουντιάλ διεξάγεται χειμώνα: «Κυρίως για τους Ευρωπαίους είναι ευνοικό γιατί βρίσκονται σε φουλ φόρμα. Αλλά τα πρωταθλήματα άλλων χωρών, όπως η Βραζιλία, διακόπτονται τον χειμώνα. Βλέπουμε τα ρόστερ ομάδων όπως της Σενεγάλης να αποτελούνται από παίκτες που αγωνίζονται σε μεγάλο βαθμό στην Ευρώπη, έτσι οι περισσότερες εθνικές έχουν εξευρωπαϊστεί.

Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι θερμοκρασίες έχει στο Κατάρ. Ακουσα ότι θα έχει υψηλές, αλλά δεν το βλέπω. Τα γήπεδα είναι εξαιρετικά, οι συνθήκες νομίζω είναι πολύ καλές. Αν υπάρχουν διαφορές θα είναι θετικές. Είναι από πιο αμφίρροπα Μουντιάλ, εμένα μου έχει φέρει ξανά όρεξη να δω Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι προβλέψεις είναι δύσκολες. Παραδοσιακά, είμαι Βραζιλία, αλλά τώρα θέλω να το πάρει η Αργεντινή γιατί ο Μέσι το αξίζει να τελειώσει την καριέρα του με ένα τέτοιο τρόπαιο.

Βέβαια, πριν από μερικές ημέρες μιλούσα με ένα φίλο και ο γιος του του είπε «μπαμπά το Μουντιάλ πρέπει να γίνεται το καλοκαίρι γιατί γίνεται για τα παιδιά. Τώρα έχω σχολείο. Και εμείς από παιδιά το θυμόμαστε το καλοκαίρι, χωρίς υποχρεώσεις. Αυτό είναι, σίγουρα, πλήγμα και το πιο αρνητικό.»

Για την επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος: «Από ΠΑΟΚ και Άρη θα δούμε άλλα πράγματα από τον Δεκέμβριο και μετά. Ευνοεί η διακοπή, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον Παναιτωλικό, οι άλλες ομάδες παρουσιάστηκαν ανέτοιμες και τώρα έχοντας δει τα προβλήματα που έχουν και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, έχουν χρόνο για να τα διορθώσουν. Δεν δικαιολογείται με την επανέναρξη του πρωταθλήματος κάποια ομάδα να μην είναι έτοιμη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.