Χριστόπουλος: «Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία απέναντι σε έναν πολύ μέτριο αντίπαλο»

Metrosport Team27 Μαρτίου 2024

Για την αποτυχία της Ελλάδας να βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση μετά από δέκα χρόνια, αλλά και για την επόμενη μέρα, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο, ο έμπειρος προπονητής, Γιάννης Χριστόπουλος. 

''Η Γεωργία παρατάχθηκε με ένα σύστημα 3-5-2 και δεν είχε κάποια ανταγωνιστική εικόνα. Ο κ. Σανιόλ επέλεξε να παίξει με τρία στόπερ για να καλύψει κάποια προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι της χώρας του. Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι από το δεύτερο ημίχρονο και μετά, να έχει την κυκλοφορία της μπάλας, να σταματήσει τις αντεπιθέσεις των αντιπάλων, αλλά το πρόβλημα που είχε ήταν μέσα στην περιοχή, στην τελική ενέργεια. Θα μπορούσε να πάει σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και να βάλει έναν παίκτη δίπλα στον Ιωαννίδη για να έχει περισσότερες βοήθειες. Είναι πολύ κρίμα το χθεσινό αποτέλεσμα. Σαν λαός είμαστε των άκρων. Μετά τον χθεσινό αποκλεισμό φέραμε την καταστροφή, ενώ πριν αποθεώναμε τους ίδιους παίκτες και προπονητή που φτάσαμε μέχρι τον τελευταίο αγώνα να διεκδικούμε το χρυσό εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία απέναντι σε έναν πολύ μέτριο αντίπαλο. 

Ο Πογέτ κατάφερε να δημιουργήσει έναν κορμό με λίγες αλλαγές κατά διαστήματα που να βγάζει μια ενέργεια στο γήπεδο που είναι χαρακτηριστικό της Ελλάδας ανέκαθεν, να βγάζει μια αποφασιστικότητα και ένα πάθος με αντιπάλους όπως Ολλανδία και Γαλλία παρόλο που δεν πήραμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, να παίζουμε συνδυαστικό ποδόσφαιρο, να έχουμε ομοιογένεια, ομοψυχία και γενικώς ο κ. Πογέτ δημιούργησε μία ομάδα. 

Πιστεύω ότι υπάρχει ένας κορμός για να χτίσεις τα επόμενα χρόνια. Δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφαση της ΕΠΟ για τον Πογέτ κι αν θα πάει σε άλλον προπονητή, αλλά αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι δεν πρέπει να αλλάξουμε το αγωνιστικό μας στυλ. Γιατί αν γίνει αυτό θα θέλει χρόνια για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε''. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.