Χριστοφορίδης: «Επρεπε να ασκηθεί δίωξη για εγκληματική οργάνωση στον 23χρονο»

Metrosport Team03 Φεβρουαρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο γνωστός νομικός, Σπύρος Χριστοφορίδης, και μίλησε με αφορμή τη δολοφονία του Αλκη, για την αυστηροποίηση των ποινών και τις καθυστερήσεις στα δικαστήρια.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Τα πλημμελήματα δικάζονται στα 6-7 χρόνια, το σημερινό είναι μια εξαίρεση, οι ποινές που χορηγούνται είναι με αναστολή, έτσι μπορεί κάποιος να εκτελέσει κάποια εγκλήματα συναφή και να μην είναι στη φυλακή.

Τα κακουργήματα στην αθλητική βία πρέπει να γίνουν ιδιώνυμα και να εκτίουν ποινή φυλάκισης. Οι ποινές πρέπει να γίνουν σκληρές, αυστηρές και όταν γίνονται σε αθλητικούς χώρους, θα πρέπει να αφορούν και τις ομάδες. Επρεπε να ασκηθεί δίωξη για εγκληματική οργάνωση και στον 23χρονο και στους υπόλοιπους συνεργούς τους. 

Η φτωχομάνα Θεσσαλονίκη έχει γίνει Φαρ Ουέστ. Ο Αρης είχε ενημερώσει μετά τα μαχαιρώματα το 2009 στη Σουρωτή. Είχαμε επισημάνει τότε τι θα μπορούσε να συμβεί και τι συνέβη. Είναι θέμα αστυνόμευσης και δικαιοσύνης. Ισως αν η Πολιτεία αποφασίσει να πάρει θέσεις τύπου Θάτσερ. 

Η φτωχοποίηση οδήγησε στο να γίνουν συμμορίες και πλέον έχουν γιγαντωθεί. Πλέον δεν μιλάμε για ομάδες, μιλάμε για φατρίες που λυμαίνονται την πόλη. Ολο αυτό το γαϊτανάκι δεν θέλει κανείς να το αγγίξει και θα οδηγήσει να πηγαίνουμε με οδηγό τα παιδιά μας στο σχολείο. 

Για μένα το συμβάν με τον Αλκη δεν έχει να κάνει με οπαδική βία, έχει να κάνει με οργανωμένο έγκλημα. Την τελευταία δεκαετία έχουμε δει τα δικαστήρια να δουλεύουν μέχρι τις 3 και πηγαίνουν τα δικαστήρια αργότερα. Οι δικαστές που έχουμε είναι οι περισσότεροι αναλογικά στην Ευρώπη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.