Χριστοδούλου για υπόθεση Παναγιωτόπουλου: «Το revenge porn παίρνει μεγάλες διαστάσεις»

Metrosport Team14 Δεκεμβρίου 2021

Η Τέσα Χριστοδούλου, ψυχολόγος-εγκληματολόγος, μίλησε στο Metropolis 95.5 με αφορμή την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου.

«Δυστυχώς έχει αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις το revenge porn. Μάλιστα, κάποιες ιστοσελίδες παροτρύνουν τους χρήστες να εξευτελίζουν τις κοπέλες τους. Ξεκινάει από συναισθήματα μίσους και ο λόγος της εγκατάλειψης οδηγεί καμιά φορά σε εκδίκηση. Όλο αυτό ήρθε στην επιφάνεια λόγω του εγκλεισμού. Η βίαιη προσαρμογή λόγω του covid έφερε πολύ μεγάλο στρες» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είναι το κομμάτι που σχετίζεται με τους στρεσογόνους παράγοντες. Κάποια πράγματα δεν τα μαθαίναμε. Εφόσον οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα ισόβια δεν είναι ισόβια ξέρουν ότι οι συνέπειες δεν είναι μεγάλες. Αυτό έχει κάμψει την άρση των αναστολών. Μπαίνουν στην διαδικασία να πούνε ότι δεν θα γίνει κάτι σοβαρό.

Επίσης, δεν έχουμε παιδεία, ενώ οι δύο παρατεταμένες περίοδοι, της οικονομικής κρίσης και του covid, έφεραν στην επιφάνεια μία αντίληψη εγωκεντρική, να μην σκεφτόμαστε τους άλλους. Οι γυναίκες πρέπει να μιλάνε. Έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Ακόμη, ο κόσμος πρέπει να ενημερώνεται πως θα διαχειρίζεται ανθρώπους και καταστάσεις. Τα σημάδια είναι πάντα εκεί, αλλά καμιά φορά λόγω των συναισθημάτων δεν τα βλέπουμε και δίνεται η εντύπωση της ανοχής.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.