Χριστίνα Σαχινίδου: «Το ασπρόμαυρο κομπολόι του Ιβάν και η αγάπη του για τον Δικέφαλο Αετό»

Metrosport Team12 Μαΐου 2020

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Χριστίνα Σαχινίδου, «ξέσπασε» μέσω του Metropolis 95.5 για την «επίθεση» που δέχεται ο Ιβάν Σαββίδης για την καταγωγή του, μιλώντας για την αγάπη του για την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

«Τον ξέρω καλά όχι λόγω της κουμπαριάς. Τον γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι οι Πόντιοι. Δεν είναι ξαφνική η παρουσία του, από τότε που ήταν βουλευτής της Δούμας, εμείς ξέρουμε ποιες επαφές και ποιες σχέσεις είχαμε μαζί του. Οι άπιστοι Θωμάδες, που αναφέρατε, που δεν πείστηκαν από την αρχή πόσο ισχυρός είναι ο Ιβάν Σαββίδης, έχω να τους πω ότι ήρθε για να μείνει. Δεν λέει άλλα σήμερα και άλλα αύριο. Ξέρει τι λέει. Το όνειρό του και η αγάπη του για τον Δικέφαλο Αετό είναι από πριν, από την εποχή που βοήθησε να επαναλειτουργήσει η Παναγία Σουμελα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Οταν βρεθήκαμε οι Πόντιοι στην Τραπεζούντα του είπαμε να επιλέξει ένα δώρο και πήγε και διάλεξε ένα ασπρόμαυρο κομπολόι. Είπε «θέλω μόνο αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ είναι στην καρδιά μου». Ο κ. Ιβάν Σαββίδης είναι ανοιχτός σε όλους, η αγκαλιά του είναι ανοιχτή σε όλους, είναι ο δικός μας άνθρωπος και η χαρά μας που τον έχουμε κοντά μας απερίγραπτη. Επίσης, η στεναχώρια μας είναι μεγάλη όταν κάποιοι έχουν στόχο να τον προσβάλλουν για την καταγωγή του. Όση λάσπη και αν του ρίξουν, εμείς ξέρουμε ποιος είναι ο Ιβάν Σαββίδης.»

Σημείωσε ότι: «Είναι πασιφανές ότι δεν τους αρέσει που ο Ιβάν Σαββίδης έχει σε πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο τον ΠΑΟΚ, όσο και την Θεσσαλονίκη. Γνωρίζω τι γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο, παρακολουθούμε, οπότε αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι δεν επιτίθενται στον Ιβάν μόνο γιατί είναι μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, αλλά και για το επιχειρηματικό του μέγεθος. Όταν υπάρχει δόλος και υποκρισία φαίνεται, η ανάγνωση γίνεται από την πρώτη φορά. Οι συγκεκριμένοι έχουν γίνει γραφικοί με το «Ρώσος», κάθε φορά πρέπει να επιβεβαιώνουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Δηλαδή εγώ χρειάζομαι για την ελληνική μου συνείδηση πιστοποίηση; Είναι γελοίο.»

Ανέφερε, ακόμη, ότι: «Τον οδηγεί η αγάπη για την πατρίδα. Ο Ιβάν Σαββίδης και πολλοί άνθρωποι που έχουν έρθει από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, το πόδι τους ήταν μοιρασμένο με το μεγάλο όραμα της επιστροφής στην πατρίδα. Αποδεικνύεται με τις πράξεις και όχι τα λόγια του. Οι πράξεις του δηλώνουν αυτό που έχει κάνει. Δεν μπορώ να είμαι στο βάθος του μυαλού του για να ξέρω αν θα έρθει μόνιμα στην Ελλάδα. 

Οι επενδύσεις δεν είναι μόνο στον ελληνικό χώρο, είναι σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρέπει, απλώς, να είμαστε υπερήφανοι που ένας Έλληνας επενδύει στην Ελλάδα, την στιγμή που άλλοι βγάζουν τα λεφτά τους έξω. Το επιχειρηματικό κομμάτι αφορά αυτόν, εμείς πρέπει να αισθανόμαστε όμορφα που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και έχω πει και άλλη φορά ότι οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του έχουν ξεκάθαρες σχέσεις εργασίας.»

Κατέληξε λέγοντας: «Βρισκόμαστε προ των πυλών της 19ης Μαΐου. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για τους προγόνους μας που έμεινα άταφοι στα βουνά του Πόντου. Ας πάψουν να ασχολούνται μαζί μας. Την Τρίτη θα τους τιμήσουμε, στο μνημείο της γενοκτονίας, πάντα έχοντας κατά νου τα μέτρα προστασίας λόγω του κορωνοϊού.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.