Χριστιανόπουλος: «Έτσι θα αντιμετωπίσουμε ψυχολογικά την πανδημία»

Metrosport Team31 Δεκεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Kρίτωνας Χριστιανόπουλος.

Ο έμπειρος ψυχολόγος μίλησε για τις δυσκολίες του κορωνοϊού αλλά και για την αλλαγή τις ψυχικής υγείας μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Αρχικά, σήμερα χαίρομαι που έχει μια καλή μέρα έξω γιατί όντως την χρειαζόμαστε αυτή τη αισιοδοξία. Πάλι καλά που ο κόσμος περπατάει και δεν έχουμε lockdown όπως είχαμε, γιατί ο κόσμος βαρέθηκε να είναι κλεισμένος μέσα σε τέσσερις τοίχους»,

Πως μπορούμε να διαχειριστούμε τον κορωνοϊό:

«Αναγκαστικά θα πρέπει να πάρουμε τα μέτρα που επιβάλλονται, για να ηρεμήσει κάπως η κατάσταση με τα κρούσματα στην χώρα μας. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κλειστούμε με υπομονή και αισιοδοξία. Αν καταφέρουμε να περάσουμε τους επόμενους μήνες με ασφάλεια, νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα».

Στην συνέχεια ανέφερε: «Ένα μεγάλο στήριγμα θα μπορεί να είναι οι δικοί σου άνθρωποι, οι άνθρωποι που αγαπάς και σε αγαπάνε. Είναι το μόνο στήριγμα γιατί από μόνοι μας δεν υπάρχουμε. Μόνο μέσα από τους άλλους υπάρχουμε και καταλαβαίνουμε τους εαυτούς μας. Η απομόνωση δημιουργεί κατάθλιψη, ήδη το ποσοστό του πληθυσμού που πάσχει από κατάθλιψη, αυξήθηκε τα τελευταία 30 χρόνια, καταλαβαίνετε που θα έχει πάει τώρα. Βέβαια, υπάρχουν και πολλά οικονομικά προβλήματα στην μέση, αν ζεις με ανθρώπους συνέχεια μέσα στο σπίτι και πολλές ώρες είναι λογικό να...τρελαίνεσαι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.