Χριστέ μας και Παναγία μας… Τον Σταύρο μας!

Αρις Νικολάκης18 Σεπτεμβρίου 2022

Πριν καλά, καλά, σβήσει ο απόηχος των, εκ βαθέων ψυχής, ευχών ενός απέραντου κόσμου, για την ονομαστική του εορτή…

 Φύσηξε κακός άνεμος (ένας από αυτούς που λυσσομανούν στην ζωή του όλη), για να σβήσει την φλόγα από το καντήλι του. Ο «Καίσαρας» όμως, θα τον αντέξει κι αυτόν. Η ικεσία του απέραντου (…επειδή δεν έχει διαστάσεις το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι τον λατρεύουν) κόσμου στον Χριστό μας και την Παναγία μας, για την υγεία του Σταύρου, τον συντροφεύει σε μία ακόμη μάχη του. Έχει ακόμη λάδι το καντήλι του. Κι η φλόγα του από την φλόγα το κόσμου είναι αναμμένη…

Μία ακόμη δοκιμασία λοιπόν, για τον «Καίσαρα»!

Η ζωή εξάλλου του Σταύρου Σαράφη, αυτής της δωρικής κορυφαίας προσωπικότητας του ΠΑΟΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου, γεμάτη δοκιμασίες και μάχες ήταν. Τις υπέμενε. Τις άντεξε. Τις κέρδισε όπως προσδοκούμε, να την αντέξει και να την κερδίσει τώρα. Προς τούτο κι η ικεσία μας:

Χριστέ μας και Παναγία μας… Τον Σταύρο μας!

ΥΓ 1 : Όσο υπάρχουν απύθμενες ψυχές όπως τού Μακεδονικού, της ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης, ανεμίζει η σημαία της Μακεδονίας μας! Συγκλόνισε κάθε υγιώς σκεπτόμενη-ο πατριώτισσα-η η συμβολική μεν, αλλά συγκλονιστική δε, διαμαρτυρία του δυναμικότατου Αθλητικού Συλλόγου – με έτος ίδρυσης τον 1928 ως Προσφυγική Ένωση Θεσσαλονίκης - για τους εμπνευστές κι εκτελεστές της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών!

Πρόκειται για ένα γεγονός διαυγώς εθνικό κι ουχί πολιτικό. Συναίσθημα και φρόνιμα πατριωτικό κατέθεσε ο μεγάλος Μακεδονικός χθες, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εκφράζοντας πλατιά το συναίσθημα και το φρόνημα των Μακεδόνων απανταχού της γης. Κι όχι μόνον της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Μήνυμα βροντερό ήταν η συμβολική διαμαρτυρία του εθνικά υπερήφανου Μακεδονικού και προς την τέως (συγ)Κυβέρνηση αλλά και προς τη νυν Κυβέρνηση. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία… ταφόπλακα δίχως όμως, να υπάρχει… τάφος. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας, βλέπετε, ποτέ δεν πεθαίνει. Πως και που να θαφθεί;

Και κάτι ακόμη. Ουδέποτε – μετά τους Μακεδονικούς Αγώνες - υπήρξε ζήτημα «Μακεδονικό». Ζήτημα «Σκοπιανό»» υπήρξε. Η Μακεδονία έχει από αρχαιοτάτων ρίζες. Τα Σκόπια δεν είχαν. Απλά, ξένα συμφέροντα εξώθησαν ελληνικές ιδεοληψίες στο «φύτεμα» τους – έτσι βόλευε αυτά τα συμφέροντα - στη Μακεδονία…

ΥΓ 2 : Δεύτερο σοβαρό τεστ για τον πελαγοδρομούντα (και να μας συμπαθούν, όσοι περί τούτου του συγκεκριμένου χαρακτηρισμού διαφωνούν) ΠΑΟΚ. Τον πελαγοδρομούντα κι εφέτος ΠΑΟΚ, εάν θέλετε. Επιτρέψτε μας μάλιστα, να το θεωρούμε σταυροδρόμι μετά τα αποτελέσματα στα προηγούμενα τεστ. Με νίκη αυτός, ο ΠΑΟΚ – με τον όγκο των λαθών στα μεταγραφικά - ανοίγει τον ορίζοντα του. Με ήττα αυτός, ο ΠΑΟΚ τον κλείνει!

Υπερβολή; Ακόμη κι έτσι δεν παύει να είναι αλήθεια. Θυμίζοντας απλά, πως η υπερβολή είναι μία αλήθεια η οποία έχασε την ψυχραιμία της.

Αυτός ο ΠΑΟΚ, στο Ηράκλειο έχει την ευκαιρία απόψε, να ανανεώσει αφ’ ενός την αυτοπεποίθηση του ως ομάδα, ως σύνολο προπονητών και παικτών. Κι αφ’ ετέρου την εμπιστοσύνη του κόσμου του! Ο κυριότερος στόχος κατά την ,πάντα ταπεινή μας άποψη!

Την εμπιστοσύνη την οποία, αυτός ο ΠΑΟΚ, στους τρεις προηγούμενους αγώνες του στο Πρωτάθλημα δεν ανανέωσε. Δεν την είχε ανανεώσει κι εκείνος ο ΠΑΟΚ, από τη λήξη της κανονικής διάρκειας τού περυσινού Πρωταθλήματος κι από τον ημιτελικό Κυπέλλου με το Ολυμπιακό…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.