Χρήσιμες οι... καραμπόλες, αλλά ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο

Στέλιος Γρηγοριάδης20 Ιανουαρίου 2020

Αγαπητή Metrosport,

Αδυναμία που εκδηλώνεται συνεχώς δεν μπορεί να αποδοθεί σε συμπτώσεις. Ο ΠΑΟΚ ξοδεύει άσκοπα τουλάχιστον ένα ημίχρονο, συνήθως το πρώτο, παίζοντας χωρίς ένταση, χωρίς ενέργεια, χωρίς τη διάθεση να “τσακίσει” τον αντίπαλο. Ακόμη και μέσα στην Τούμπα, ακόμη και όταν ο αντίπαλος είναι σαφώς χαμηλότερης δυναμικότητας. Το ίδιο “έργο” είδαμε και χθες στο πρώτο ημίωρο, μέχρι να “πέσει” το γκολ που πέτυχε ο Σφιντέρσκι από τον ουρανό. Η μπάλα πήγε με καραμπόλα σε παίκτη του Αστέρα στον Πολωνό κι εκείνος με ένα ωραίο πλασέ έδωσε χρώμα σε ένα ματς που ήταν μέχρι τότε υποτονικό επειδή ο ΠΑΟΚ δεν είχε πατήσει το γκάζι για να το “καθαρίσει” από νωρίς. Και, βέβαια, μιλάμε για ένα γκολ πεντάκαθαρο, για την εγκυρότητα του οποίου ένας Θεός ξέρει γιατί χρειάστηκαν πέντε ολόκληρα λεπτά για να αποφασίσουν ο Σκουλάς και ο Παπαπέτρου.

Ωστόσο, το 1-0 δεν “ανέβασε” την απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ. Μέχρι να πάνε στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, ο Αστέρας ήταν απροσδόκητα η πιο επικίνδυνη κι αν τυχόν στο… δεύτερο πεντάλεπτο που κύλησε με εξέταση του VAR έβλεπε ο Σκουλάς πέναλτι του Αουγκούστο στον Μπόρχα, ο ΠΑΟΚ θα κινδύνευε να μπλέξει σε περιπέτεια. Ζητούμενο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν τουλάχιστον ένα ξέσπασμα, που θα έφερνε ένα δεύτερο γκολ ώστε να “κλειδωθεί” η νίκη, αν όχι να παίξουν οι παίκτες του Φερέϊρα καλύτερο ποδόσφαιρο για να ευχαριστήσουν περισσότερο τον κόσμο τους.

Το πρόβλημα παρέμεινε άλυτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς ταχύτητα και ιδέες οι παίκτες του ΠΑΟΚ, έπρεπε να περάσουν 11 λεπτά για να κάνουν μια καλή επίθεση, στην κατάληξη της οποίας ο Πέλκας έχασε ένα “άχαστο”. Ομως, αμέσως μετά, έπεσε, ευτυχώς, δεύτερο γκολ από τον ουρανό. Πάλι με καραμπόλα, διπλή μάλιστα, η μπάλα πήγε στον Πέλκα, εκείνος σκόραρε, το VAR διέψευσε τον βοηθό που βιάστηκε να σηκώσει σημαία κι έτσι η δουλειά είχε γίνει χωρίς ο ΠΑΟΚ να ικανοποιεί κανέναν με την εμφάνισή του. Το VAR προστάτευσε πάλι τους διαιτητές και, σωστά, αφαιρέθηκε από τον Βιεϊρίνια η δυνατότητα να πετύχει με πέναλτι το 3-0, ωστόσο το ματς τελείωσε ουσιαστικά στο 70’, αφού ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με μια ακόμη ασίστ του Μίσιτς και ένα γκολ που άξιζε στον Λάμπρου. Οπως άξιζε και στον Αστέρα να μειώσει το σκορ και το έκανε με ένα γκολ που δέχτηκε πάλι εύκολα ο ΠΑΟΚ, εντελώς από το… πουθενά. Ενα γκολ, που χρειάστηκε μια ακόμη διακοπή, για να το “μετρήσουν” Σκουλάς και Παπαπέτρου, ακυρώνοντας την άστοχη υπόδειξη οφ σάιντ από τον βοηθό.

Στο ρεζουμέ: Ωραίο το 3-1, ωραίοι οι τρεις βαθμοί, αλλά ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο. Οι καραμπόλες (και, γενικά, οι συγκυρίες) δεν ευνοούν πάντα εσένα. Ευνοούν και τους αντιπάλους. Για να αντιμετωπίζεις και τις δυσμενείς συγκυρίες, πρέπει να δείχνεις πάντα την ποιότητά σου.

ΥΓ. Χωρίς το VAR θα είχαμε ένα αποτέλεσμα αλαλούμ χθες στην Τούμπα. Πολύ “λίγος” ο Σκουλάς, “λίγοι” και οι βοηθοί. Πιο πολύ σε video είδε τον αγώνα ο Σκουλάς, παρά live...

Στέλιος Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.