Χρειάζεται ο Άρης επιτελικό μέσο; Ο... Μπερτόγλιο θα δώσει την απάντηση

Γιώργος Στράντζαλης15 Νοεμβρίου 2021


Τον Φακούντο Μπερτόγλιο θα στερηθεί ο Αρης για τρεις σερί αγώνες, λόγω της ποινή του για όσα έγιναν στον Βόλο, με τον Άκη Μάντζιο να βρίσκεται σε σκέψεις ως προς τον αντικαταστάτη του. Οι επιλογές που έχει είναι συγκεκριμένες και μετρημένες, και στην πραγματικότητα πρόκειται για λύσεις ανάγκης καθώς στο ρόστερ, πλην του Αργεντινού, ο Αρης στερείται παίκτη με παρόμοια αγωνιστικά χαρακτηριστικά ο οποίος να “κουμπώνει” τόσο αποτελεσματικά στη θέση του επιτελικού μέσου. 

Συνεπώς, μέσα από τους επόμενους τρεις αγώνες αναμένεται να φανερωθεί και πόσο μεγάλο είναι το κενό στη θέση του Μπερτόγλιο ο οποίος αναδεικνύεται στον “εγκέφαλο” του Αρη στην επιθετική ανάπτυξη και στη δημιουργία.

Η βασική (εναλλακτική) επιλογή περιλαμβάνει τη μετατόπιση του Μπαντού Ντιαγέ σε ρόλο επιτελικού μέσου. Μία δοκιμασμένη λύση στην οποία κατέφυγε ο Μάντζιος στα… δυόμιση παιχνίδια που είχε στερηθεί (ξανά) τον Μπερτόγλιο. Για ένα ημίχρονο κόντρα στον Παναθηναϊκό και κόντρα στον Ατρόμητο, ο Σενεγαλέζος ανταποκρίθηκε στο ρόλο. Ενίσχυσε την πρώτη γραμμή άμυνας με το πρέσινγκ του, είχε καλές κινήσεις στον χώρο. Κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης όμως, δεν ήταν το ίδιος αποτελεσματικός απέναντι σε μία πιο κλειστή άμυνα.

Η δεύτερη επιλογή ακούει στο όνομα: Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντινός βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο, είναι ουσιαστικός και πιο αποτελεσματικός όταν κινείται εσωτερικά, δηλαδή συγκλίνει προς τον άξονα και ανοίγει χώρους. Το ερώτημα (Ντιαγέ, Ματέο) είναι αν ο Μάντζιος είναι διατεθειμένος να τους αλλάξει ρόλο τη στιγμή που έχουν βρει… πατήματα και είναι ουσιαστικοί για την ομάδα. Οι άλλες επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να βρεθεί ο αντι-Μπερτόγλιο είναι αυτές των Μαντσίνι, Ιτούρμπε και Γκάμα. Τρεις παίκτες με παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά και με κάποιες διαφορές όπως για παράδειγμα το πρέσινγκ που ασκεί ο Μαντσίνι και δεν το έχουν οι άλλοι δύο. Ωστόσο, είναι μεσοεπιθετικοί που έχουν την ποιότητα και την αντίληψη να παίξουν ως επιτελικοί μέσοι.

Το θέμα για τον προπονητή είναι να βρει τον κατάλληλο ώστε να μην αναγκαστεί σε “αλχημείες” ενόψει των τριών αγώνων που θα στερηθεί τις (πολύτιμες) υπηρεσίες του Μπερτόγλιο. Παίζοντας χωρίς τον Αργεντινό ο Αρης δεν σκόραρε στο β΄ ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό, πέτυχε τρία γκολ στο Περιστέρι και δυσκολεύτηκε αφάνταστα να βρει χώρους κόντρα στον Απόλλωνα. Το κενό του τώρα θα φανερώσει και τον βαθμό αναγκαιότητας ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και θα δώσει την απάντηση στο ερώτημα αν... “χρειάζεται ο Αρης επιτελικό μέσο άμεσα;”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.