Γήπεδο Άρη: Χρειάζεται κάτι παραπάνω από τη βούληση…

Γιώργος Στράντζαλης27 Αυγούστου 2022

Οι χθεσινές τοποθετήσεις στο Metropolis 95.5 τόσο του Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, όσο και του αρχιτέκτονα, Τάκη Δούμας, επί της πορείας των επαφών για το μεγαλόπνοο project του νέου γηπέδου ουσιαστικά επιβεβαίωσαν ότι θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν εξόχως ουσιαστικά ζητήματα τα οποία αφορούν το θεσμικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα πατήσουν οι φορείς για την εκτέλεση του έργου.

Πέραν της απόφασης συγκρότησης τεχνικής επιτροπής και της προοπτικής μιας νέας συνάντησης εντός των επόμενων 2-3 εβδομάδων, η αλήθεια είναι ότι, δεν διέρρευσαν περισσότερες πληροφορίες σχετικές με την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη κορυφής για το νέο γήπεδο του Αρη. 

Παρότι αυτή πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του συνόλου των Υπουργών που απαρτίζουν το Υπουργικό συμβούλιο, του Αρη, της ηγεσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της επιστημονικής ομάδας η οποία ανέλαβε να ορίσει το θεσμικό πλαίσιο – επί της ουσίας το νομοθετικό – πάνω στο οποίο θα βασιστούν όλοι για την εκτέλεση του έργου.

Αυτό που πράγματι υφίσταται είναι η βούληση από την πλευρά της Πολιτείας καθώς όπως σημείωσε ο Σταύρος Καλαφάτης… «βάλαμε το νερό στα αυλάκι. Το εγχείρημα στηρίζεται ομόφωνα. Υπήρχε μια προεργασία εδώ και καιρό και βοηθηθήκαμε καθώς είδαμε κάποια στοιχεία που αφορούν χωροταξικά πράγματα. Κάναμε την τηλεδιάσκεψη αυτή και θεωρώ ότι το εγχείρημα είναι σύνθετο και δύσκολο. 

Είναι αλήθεια ότι θα πρέπει να υπάρχει μια ασφάλεια για το εγχείρημα και τη συντόμευση της πορείας του, δηλαδή μια θεσμική θωράκιση. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκροτημένοι. Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας πορείας που ευελπιστούμε να είναι όσο πιο ασφαλής και σύντομη γίνεται».

Επί της ουσίας είναι πολλά τα ζητήματα τα οποία είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουν πριν φτάσουμε σ’ αυτό της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής μέσω των εγκρίσεων θα καθοριστεί το θεσμικό πλαίσιο. Από τη συμφωνία ανταλλαγής εκτάσεων μέχρι το πιο ουσιαστικό που αγορά την εύρεση χρηματοδοτών αλλά και τη θωράκιση του πλάνου επένδυσης στη ευρύτερη περιοχή των 177 στρεμμάτων. 

Δηλαδή, είναι πρωτίστως αναγκαίο να συμφωνηθεί το πλαίσιο ανταλλαγής της έκτασης στην οποία βρίσκεται σήμερα το «Κλ. Βικελίδης» με την έκταση αυτών των στρεμμάτων η οποία ανήκει στον ΟΑΕΔ, δηλαδή στο Υπουργείο Εργασίας. «Προσωπικά εμπλέκομαι στο τεχνικό και το θεσμικό κομμάτι της μίας πλευράς, μόνο στο κομμάτι της χωροθέτησης. Υπάρχουν πάρα πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να ελεγχθούν, να διπλοτσεκαριστούν, τα οποία δεν είναι δουλειά ούτε του Άρη, αλλά ούτε της Κυβέρνησης. 

Το μόνο που είναι καταγεγραμμένο αυτή τη στιγμή είναι η δήλωση του Μητσοτάκη πως υπάρχει διάθεση να ξεκινήσουν διαδικασίες για νέο γήπεδο στον Άρη. Αυτό δεν φτάνει όμως. Βρισκόμαστε στο στάδιο που είμαστε αρκετά κοντά στο να έχουμε καταγράψει όλα τα μέρη του προβλήματος σε ένα χαρτί. Το να γίνει η χωροθέτηση και να έρθει το ΣτΕ είναι πολύ μακριά», είπε μεταξύ άλλων ο Τάκης Δούμας ο οποίος ανήκει στην επιστημονική ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.