Χρειάζεται άμεσα restart ο ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης23 Οκτωβρίου 2020

Να μας συγχωρείστε, όσοι διαφωνείτε αλλά… Μία από τα ίδια ήταν ο ΠΑΟΚ! Πέταξε ένα ημίχρονο – δίχως στάλα υπερβολής - στα σκουπίδια. «Κοιμόταν», είπε ο Φερέιρα. Και γιατί δεν τον ξύπνησες, Αμπέλ; Διόρθωσε πάλι, στο δεύτερο τις λαθεμένες επιλογές του ο Πορτογάλος. Ο ΠΑΟΚ ξύπνησε. Πίεσε. Ισοφάρισε. Πέραν τούτου ουδέν…

Μετά τις απώλειες με υπαιτιότητα προπονητών και παικτών στην Ελλάδα καταγράφονται κατ’ αντιστοιχία απώλειες και στην Ευρώπη. Ηχούν πλέον, οι καμπάνες στην Τούμπα. Τούτο καθώς δεν ακούσθηκαν ή δεν πήραν στα σοβαρά τα καμπανάκια.

Κι είναι τόσο κρίμα, όσο είναι κι άδικο να επαναλαμβάνονται κατά συρροή λαθεμένες επιλογές προπονητών και παικτών. Και παικτών; Φυσικά. Δεν φταίει ο Φερέιρα επειδή έχασε το πέναλτι κόντρα στην Κράσνονταρ. Δεν φταίει επειδή έχασε ο Γιαννούλης τον αντίπαλο του. Φταίει; Να είμαστε δίκαιοι.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι το 45ο λεπτό ψαχνόταν. Με σαφή έλλειψη φρεσκάδας. Έδειχνε κουρασμένος κι άκεφος. Καλά κουρασμένος αλλά άκεφος; Δίχως κέφι καλή μπάλα δεν παίζεται. Μετά; Οι διορθώσεις του Φερέιρα ισορρόπησαν την… ανισόρροπη κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ στο Β’ ημίχρονο απέδωσε καλύτερα. Αν και πολύ κάτω από το μίντιουμ της ισχύος του. Και τελικά; Απέτυχε…

Είναι αποτυχία – βλέπετε – η απώλεια δύο εντός έδρας βαθμών. Είναι οδυνηρή. Κυρίως όμως, είναι ακόμη πιο οδυνηρός ο τρόπος της απώλειας!

Η Ομόνοια φάνηκε καλύτερα διαβασμένη. Αυτή το πλεονέκτημα της στέρησε από τον ΠΑΟΚ την επιθετική ανάπτυξη. Έτσι κατέφευγε σε σέντρες… Έτσι δίχως πρόγραμμα. Ένα του μειονέκτημα. Κι ένα άλλο; Η αδυναμία συντονισμού στην άμυνα. Αιτία για ένα ακόμη γκολ από αυτήν. Στιγμές στιγμές η άμυνα του ΠΑΟΚ έδειχνε… αγκυλωμένη. Σα να έπαθε κάτι σα… λουμπάγκο! Και το δείχνει για πολλοστή φορά. Κάτι συμβαίνει με τη λειτουργία της.

Όταν διόρθωσε με ορθές τις λαθεμένες του επιλογές ο Φερέιρα… Η επίθεση του ΠΑΟΚ έστρωσε αλλά η αστοχία δεν επέτρεψε την αξιοποίηση του στρωσίματος. Σα να βιάζονται στην τελική ενέργεια οι φορ. Σα να μην έχουν καθαρό μυαλό. Κάτι συμβαίνει με τη λειτουργία τους.

Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη σε δύσκολη θέση. Εντός κι εκτός συνόρων μετρά απώλειες. Ψάχνεται ακόμη ο Φερέιρα. Κι όσο ψάχνεται αυτός, δεν βρίσκεται πατήματα η ομάδα του. Για χθες του τουλάχιστον, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η δε, διαπίστωση του Πορτογάλου για τον… ύπνο της ομάδας του στο Α΄ ημίχρονο… Δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες (και) της χθεσινής αποτυχίας!

Το θέμα όμως, για τον ΠΑΟΚ – νωρίς, νωρίς στην αγωνιστική περίοδο – είναι σοβαρό. Δείχνει εκτός τόπου και χρόνου! Χρειάζεται άμεσα restart… Μήπως και ξεκολλήσει!

Παρεμπιπτόντως, η νίκη της Γρανάδα είναι αρνητικό για τον ΠΑΟΚ αποτέλεσμα. Περιμένετε και θα το δείτε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.