Χρειάζεται 350.000 ευρώ σε ένα μήνα

Βασίλης Βλαχόπουλος31 Μαΐου 2020

Ανεξαρτήτως οπτικής γωνίας, η ΚΑΕ Άρης έχει έναν μήνα στη διάθεσή της για να κλείσει εταιρικά τη σεζόν 2019-20 και να καταθέσει εγγυητική επιταγή 140.000 ευρώ ούτως ώστε να πληροί τα κριτήρια συμμετοχής στη Basket League. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι τις 30/6 χρειάζεται ένα ποσό περί των 350.000 ευρώ!

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους «κίτρινους» διότι είναι αναγκαίο πλέον να βρουν ρευστότητα, να τακτοποιήσουν το σύνολο των οφειλών της χρονιάς που έκλεισε και φυσικά, να πετύχουν συμφωνίες με όλους τους αθλητές δεδομένης της παύσης δραστηριοτήτων στις αρχές του Μάρτη. Ο συνδυασμός της εγγυητικής επιταγής που πρέπει να κατατεθεί, με τη χρονιά που απαιτείται να κλείσει είναι περίπου στα 350.000 ευρώ, αυτό το ποσό θα πρέπει να βρει η υπηρεσιακή διοίκηση της ΚΑΕ. Από αυτό το ποσό οι Θεσσαλονικείς ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να αποδεσμεύσουν τα 160.000 ευρώ τα οποία είναι δεσμευμένα στον ΕΣΑΚΕ λόγω της σύμβασης που είχε υπογραφεί με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την παραχώρηση της κεντρικής σάλας του γηπέδου. Αυτό θα φανεί εντός των επόμενων ημερών, ωστόσο κι αυτό το ποσό δεν είναι αρκετό.

Την ίδια ώρα επικρατεί στασιμότητα στις επαφές με τον Δημήτρη Γουλιέλμο για την παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας. Η λύση που έχει προτείνει ο ιδιοκτήτης δεν είναι εφικτή και πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο διατήρησης ενός ποσοστού της τάξεως του 20% και η διάθεση του υπολοίπου μέρους σε φυσικά πρόσωπα τα οποία θα εγκριθούν και από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Αρης. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι η χρόνος έπαψε να είναι σύμμαχος για τους «κίτρινους»…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.