Χρειάστηκαν τρία... θαύματα, αλλά ο στόχος επιτεύχθηκε. Τώρα, η ΑΕΚ...

Στέλιος Γρηγοριάδης23 Σεπτεμβρίου 2021

Aγαπητή Metrosport

Τρία θαύματα χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να αποδράσει με νίκη και από το Αγρίνιο. Πάλι δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή του, πάλι έδειξε αδυναμίες σε όλες τις γραμμές, πάλι δεινοπάθησε μέχρι να πάρει τους τρεις βαθμούς, αλλά η ουσία είναι ότι τους πήρε και κρατάει ψηλά το ηθικό του (την αυτοπεποίθηση, που λέει κι ο Λουτσέσκου) λίγες μόνο μέρες πριν από το ντέρμπι της Τούμπας με την ΑΕΚ. 

Ένα ντέρμπι που θα αποτελέσει το πρώτο αξιόπιστο δείγμα γραφής της φετινής σεζόν για το Πρωτάθλημα, σε σχέση βέβαια με τις ομάδες, που, θεωρητικά, ανταγωνίζονται τον ΠΑΟΚ.

Toν ΠΑΟΚ που συνηθίσαμε στους τελευταίους αγώνες είδαμε στο πρώτο ημίχρονο. Με δύο μόνο καλές στιγμές επιθετικά (Μουργκ, Αουγκούστο), με αδυναμία στην ανάπτυξη από το κέντρο, με ελάχιστη ουσιαστική βοήθεια από τους πλάγιους (παρά τη φιλότιμη προσπάθεια Τέιλορ και Σίντκλει) και με σύγχυση στην άμυνα απέναντι στους καλούς συνδυασμούς των μαχητικών παικτών του Παναιτωλικού, που είχαν περισσότερες ευκαιρίες. 

Χαρακτηριστικό του τι συνέβη είναι το γεγονός ότι οι Σβαμπ, Αουγκούστο και Κούρτιτς αναγκάστηκαν να υποπέσουν σε πολλά φάουλ, γιατί και αυτοί, αλλά και οι επιθετικοί συμπαίκτες τους έχαναν τις περισσότερες μονομαχίες στη διεκδίκηση της μπάλας, όχι γιατί είναι πιο αδύναμοι, αλλά γιατί οι αντίπαλοί τους ήταν πιο ταχείς.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί στη μία και μοναδική εξαιρετική σε έμπνευση αλλά και ευστοχία ενέργεια παίκτη του. Ήταν του Αουγούστο, που σήκωσε το κεφάλι, είδε την κίνηση του Μιτρίτσα, του πέρασε την μπάλα με ωραία κάθέτη ψηλοκρεμαστή πάσα περίπου 30 μέτρων και ο Ρουμάνος με κάτι σαν κεφαλιά την έστειλε στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού. 

Έτσι ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, το οποίο, πάντως, “φρόντισε” να διατηρηθεί στην τελευταία φάση ο Μόρσει, που μπροστά στην εστία του Πασχαλάκη... απέκρουσε καρφωτή κεφαλιά συμπαίκτη του. Ήταν το πρώτο θαύμα.

Γνωστό έργο είδαμε και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ έκανε μια ευκαιρία στην αρχή με τον Τέιλορ και ύστερα... τίποτε. Ο Παναιτωλικός δημιουργούσε τη μία επικίνδυνη κατάσταση μετά την άλλη, οι παίκτες του κινούνταν με αισθητή διαφορά ταχύτητας και δεν άργησαν να ισοφαρίσουν. 

Σε εκετέλεση κόρνερ, κέρδισαν δύο κεφαλιές, μια που κανείς παίκτης του ΠΑΟΚ δεν μάρκαρε ούτε πήδηξε κι έτσι το παιχνίδι ξανάρχισε.

Ο Λουτσέσκου αντέδρασε περνώντας στο ματς τον Ζίβκοβιτς και τον Μπίσεσβαρ, αλλά η μπάλα δεν έφτανε συχνά στην περιοχή του Παναιτωλικού. Δεύτερη κίνηση ο Εσίτι μαζί με τον Σφιντέρσκι, αλλά ούτε και μ' αυτούς φαινόταν να προκύπτει κάποια διαφορά, μέχρι που συνέβη το δεύτερο θαύμα. 

Βαθιά μπαλά Μπίσεσβαρ, η μπάλα διεκδικείται στον αέρα από τον Σφιντέρσκι και έναν αμυντικό, “σκάει” κοντά στο σημείο του πέναλτι και εκεί εμφανίζεται σαν σέντερ φορ ο Σίντκλει και τη στέλνει με το δεξί στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ παίζει μετά τον χρόνο, μοιάζει σίγουρο ότι θα κρατήσει το τρίποντο, αλλά στο φινάλε λαχταράει και τον σώζει το τρίτο θαύμα. Ο Καρέλης βρίσκει την μπάλα μπροστά από την εστία, εκείνη όμως αντί να πάει στα δίχτυα προτιμά να χτυπήσει στο στήθος του Πασχαλάκη.

ΥΓ. Λεβέντικα το παραδέχτηκε ο Λουτσέσκου: “Είμαστε ακόμη στην αρχή, απέχουμε από το να είμαστε έτοιμοι και μετά από δύο ταξίδια και ματς σε δύσκολες έδρες, ναι, χρειαζόμαστε την τύχη”.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.