Χρ. Βούλγαρη: «Η κερκίδα ό,τι χειρότερο για μια γυναίκα διαιτητή - Υπάρχει καχυποψία»

Metrosport Team01 Δεκεμβρίου 2020

Η 36χρονη Γαλλίδα, Στεφανί Φραπάρ θα γράψει ιστορία, καθώς θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διαιτητεύσει αγώνα Champions League ανδρών και συγκεκριμένα τον αγώνα Γιουβέντους-Ντινάμο Κιέβου. Σχολιάζοντας την είδηση στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» η Ελληνίδα διαιτητής, Χριστίνα Βούλγαρη, αναφέρθηκε σε δύσκολες και καλές στιγμές που έζησε η ίδια ως τώρα στα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον ορισμό της Φραπάρ στο Γιουβέντους-Ντινάμο Κιέβου:

«Είναι κάτι το οποίο το περίμεναν πολύ όλες οι γυναίκες. Το να παίξει μια γυναίκα σ’ αυτό το επίπεδο είναι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ δύσκολο να σφυρίξει μια γυναίκα σ’ αυτό το επίπεδο. Από το τοπικό ακόμα υπάρχει αμφισβήτηση και καχυποψία στο πρόσωπο της γυναίκας. Δεν έχουν συνηθίσει οι άνδρες πως η γυναίκα μπορεί να σφυρίξει καλά και να σταθεί σ’ αυτό το επίπεδο».

Για το πώς αντιδρούσε η ίδια σ’ αυτή την αντιμετώπιση:

«Εγώ γελούσα. Πάντα όταν τελείωνε το παιχνίδι μου έδιναν συγχαρητήρια για το παιχνίδι μου. Αν δουν ότι είσαι 100% δίκαιη και σωστή θα σου δώσουν συγχαρητήρια και θα σε θέλουν στους αγώνες».

Για το αν οι ποδοσφαιριστές ήταν κόσμιοι διαμαρτυρόμενοι σ’ εκείνη:

«Δεν μ’ έχει ακουμπήσει κανένας, δεν μ’ έχει σπρώξει κανένας μέσα στο γήπεδο. Αυτό που έκαναν ήταν να φωνάξουν, να διαμαρτυρηθούν, έπαιρναν την κάρτα τους και έφευγαν».

Για την αντιμετώπισή της από την κερκίδα:

«Είναι ότι χειρότερο. Είναι ορισμένοι φίλαθλοι πολύ αθυρόστομοι. Η κερκίδα δεν έχει ακόμη εξοικειωθεί πως και η γυναίκα μπορεί να παίξει στο γήπεδο ως διαιτητής. Άκουγα πολλά από την εξέδρα,. Υπήρχαν φορές που έβριζαν πολύ άσχημα. Κλείνεις τα αυτιά σου και συνεχίζεις. Πολλές φορές έβγαζαν απωθημένα, επειδή είμαι γυναίκα, χωρίς λόγο, χωρίς να κάνω λάθη».

Για το αν επηρεάστηκε από τέτοιες καταστάσεις:

«Επειδή ξεκίνησα από τα 15 μου και τώρα είμαι 24 και παίζω 9 χρόνια, τον πρώτο χρόνο με επηρέαζε. Να μην ακούω την κερκίδα και να κάνω το παιχνίδι μου. Αυτά με συμβούλευαν. Κλείσε τα αυτιά σου και συνέχισε».

Για το αν θα συμβούλευε ένα κορίτσι να μπει στον χώρο της διαιτησίας:

«Είναι ένας δύσκολος χώρος η διαιτησία για μια γυναίκα. Πρέπει να έχεις κότσια, τσαγανό και να σου αρέσει το ποδόσφαιρο. Δεν είναι κάτι εύκολο. Όταν αγαπάς όμως κάτι το κυνηγάς».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.