Χουλιάν Κουέστα ο μετρ των πέναλτι

Γιώργος Πετρίδης14 Ιουλίου 2020

Το πέναλτι είναι θεωρητικά η πιο κλασική ευκαιρία για το γκολ. Όταν πρόκειται όμως για τους αντιπάλους του Άρη που κερδίζουν την εσχάτη των ποινών, οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον Χουλιάν Κουέστα που δίνει την εντύπωση ότι κάνει τους αντίπαλους που στήνουν την μπάλα στην άσπρη βούλα, να αισθάνονται ότι η εστία μικραίνει.

Ο 29χρονος τερματοφύλακας που συνεχίζει την παράδοση των καλών τερματοφυλάκων που διαχρονικά έχει ο Άρης, ολοκληρώνει μία εξαιρετικά παραγωγική διετία, με αποκορύφωμα ίσως τα φετινά πλέι οφ αφού δεδομένων των προβλημάτων της ομάδας του, την κρατάει μερικές φορές όρθιος μόνος του! Γι' αυτό, όπως σημειώνει και η σημερινή Metrosport, οι άνθρωποι της ομάδας «τρέχουν» για τον Κουέστα, έτσι ώστε να κλείσουν το συντομότερο δυνατό την εκκρεμότητα της ανανέωσης του συμβολαίου του.

Ο Ισπανός είπε «όχι» το περασμένο Σάββατο στον Φιγκεϊρέδο σε εκτέλεση πέναλτι και πλέον το «ισοζύγιο» του στο φετινό Πρωτάθλημα είναι θετικό, αφού από τις επτά εκτελέσεις πέναλτι που έγιναν απέναντι του κατάφερε να αποκρούσει τα τέσσερα! Στη διετία του με τη φανέλα του Άρη, ο 29χρονος τερματοφύλακας μετράει στο Πρωτάθλημα πέντε αποκρούσεις πέναλτι και έξι γκολ εις βάρος του από την άσπρη βούλα...

Έχει ενδιαφέρον να δούμε τα σημεία όπου οι αντίπαλοι έστειλαν την μπάλα στα 11 πέναλτι που εκτελέστηκαν, πέρσι και φέτος, απέναντι στον Κουέστα στο Πρωτάθλημα. Η δεξιά γωνία της εστίας ήταν η... αγαπημένη τους, αφού εκεί πήγε η μπάλα στα τέσσερα από αυτά. Ο Ισπανός απέκρουσε τα δύο...


Ξεπέρασε την επίδοση του Χαλκιά

Με τα τέσσερα πέναλτι που απέκρουσε στο φετινό Πρωτάθλημα, ο Χουλιάν Κουέστα σημείωσε ρεκόρ τουλάχιστον για τα τελευταία 23 χρόνων (από την περίοδο 1996-97) καθώς ξεπέρασε την επίδοση της σεζόν 2006-07 όταν ο Κώστας Χαλκιάς απέκρουσε τρία. Είχε νικήσει τον Μακόρ στο εντός έδρας ματς με τον Ιωνικό (1-0), τον Ζαχαρόπουλο στο εκτός έδρας ματς με την Κέρκυρα (1-1) και τον Γκούντμαν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιωνικό (0-1).

Τρία ρεκόρ περιόδου στο Ηράκλειο

Το ματς με τον ΟΦΗ ανέδειξε για τον Άρη μία ξεχωριστή επίδοση. Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν στα 24 λάθη και ισοφάρισαν τη χαμηλότερη, φετινή επίδοση τους. 24 λάθη είχαν και στο εκτός έδρας παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής κόντρα στον Άρη.

*Παράλληλα ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο δεν δέχτηκε γκολ στη διαδικασία των πλέι οφ. Ήταν μόλις η τέταρτη φορά που κράτησε μηδενικό παθητικό σε εκτός έδρας ματς, μετά από εκείνα της κανονικής περιόδου με Ξάνθη (0-1), Παναθηναϊκό (0-0) και Λάρισα (0-0).

*Τα 23 κλεψίματα που καταγράφηκαν στη στατιστική του Άρη στο ματς του περασμένου Σαββάτου, είναι η καλύτερη επίδοση του σε εκτός έδρας ματς του φετινού Πρωταθλήματος αφού η προηγούμενη καλύτερη ήταν τα 20 των αγώνων της κανονικής περιόδου με ΠΑΟΚ (2-2) και Λάρισα (0-0).

*Στον αντίποδα οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν περισσότερα φάουλ από κάθε άλλο εκτός έδρας παιχνίδι τους, αφού σταμάτησαν 22 φορές με αυτόν τον τρόπο τους Κρητικούς. Είχε 20 το ματς της 21ης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό (2-0).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.