Χοσέ Κρέσπο: Ο πιστός «στρατιώτης» του ΠΑΟΚ γίνεται 200άρης

Χρύσανθος Δοβλέτογλου17 Φεβρουαρίου 2022

Είναι πάντα εκεί για τον ΠΑΟΚ. Έχει την εμπιστοσύνη όλων των προπονητών και με την σταθερότητά του τους δικαιώνει. Ο Χοσέ Κρέσπο έκλεισε πριν μερικές ημέρες τα 35 του χρόνια, εκ των οποίων τα τελευταία έξι στην Τούμπα και το Metrosport.gr κάνει μία αναδρομή στα πεπραγμένα ενός αμυντικού που σπάνια έχει κακή απόδοση στον αγωνιστικό χώρο και, πλέον, πλησιάζει τις 200 παρουσίες με την ασπρόμαυρη φανέλα σε όλες τις διοργανώσεις, όντας ένας από τους ποδοσφαιριστές της «χρυσής φουρνιάς» που πανηγύρισαν τέσσερα κύπελλα και νταμπλ.

Η σεζόν που κατέγραψε τις περισσότερες εμφανίσεις ήταν η πρώτη του στον ΠΑΟΚ. Την περίοδο 2016-2017 σημείωσε 49 συμμετοχές και παρά την αρχική αμφισβήτηση κατάφερε γρήγορα να πείσει και τον πιο δύσπιστο ότι πρόκειται για έναν αμυντικό που εμπνέει εμπιστοσύνη, έχοντας ένα πολύ βασικό προτέρημα. Την ηρεμία. Στο τέλος της χρονιάς κατέκτησε τον πρώτο τίτλο με την ομάδα, το κύπελλο στον Βόλο, ενώ ακολούθησαν απανωτές διακρίσεις τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Μαζί με τον Βαρέλα συνετέλεσαν ένα απροσπέλαστο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας την μαγική χρονιά του αήττητου πρωταθλήματος, όπου ο ΠΑΟΚ δέχθηκε σε 30 αγώνες στο πρωτάθλημα μόλις 14 τέρματα και έχει περάσει στην ιστορία ως ένας από τους πιο συνεπείς στόπερ που αγωνίστηκαν με τα ασπρόμαυρα. Και όχι άδικα. Εξελίχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία και ακόμη και φέτος, που οι τραυματισμοί του έβαλαν εμπόδια, μπόρεσε να καθιερωθεί και να γίνει ξανά αναπόσταστο κομμάτι της ενδεκάδας.

Μία ανάσα από τις 200 συμμετοχές - Χωρίς κόκκινη σε έξι χρόνια

Ενδεικτικό της προσφοράς του είναι ότι βρίσκεται μόλις μία παρουσία μακριά από τις 200 με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα, έχει να επιδείξει 128 στο πρωτάθλημα, 26 στο κύπελλο και 45 στην Ευρώπη και ξεχωρίζει για ακόμη έναν λόγο. Παρότι αμυντικός και παρότι έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια επιθετικούς πρώτης γραμμής και έχει λάβει μέρος σε ματς με μεγάλη πίεση, δεν έχει δεχθεί ούτε μία κόκκινη κάρτα!

Στο μέλλον είναι σίγουρο ότι όλοι θα μιλάμε για έναν Ισπανό σέντερ μπακ που πάντα ήταν πρόθυμος να τα δώσει όλα για τον Δικέφαλο, από οποιαδήποτε θέση. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει παίξει, εκτός από στόπερ, ως δεξί και αριστερό μπακ, ενώ τον έχουμε δει και σε ρόλο φουλ μπακ! Χωρίς αμφιβολία είναι από τους ποδοσφαιριστές που σπανίζουν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.