Χωρίς τον Φαμπιάνο ο Άρης δεν έχει παίκτη για το build up

Metrosport Team04 Φεβρουαρίου 2022

Η απουσία του Φαμπιάνο στον αυριανό εντός έδρας αγώνα με τον Βόλο δεδομένα δημιουργεί προβληματισμό στον Άκη Μάντζιο ως προς τον αντικαταστάτη του καθώς κανείς από τους υπόλοιπους κεντρικούς αμυντικούς στο ρόστερ του Άρη δεν έχει τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Βραζιλιάνο. Με πιο βασικό το παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια και τις βοήθειες που μπορεί να δώσει στο build up.

Ο Φαμπιάνο δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής, λόγω των τεσσάρων καρτών που συμπλήρωσε, οπότε δημιουργείται ένα σημαντικό κενό.

Απέναντι σε μία επίθεση η οποία έχει σκοράρει επτά γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια, μένοντας “άσφαιρη” στα δύο, με ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης. Από τα επτά γκολ τα δύο ήταν απέναντι στην ΑΕΚ και τα τρία στον Παναθηναϊκό. Συν τοις άλλοις, το δυνατό χαρτί του Βόλου είναι ο Ολλανδός, Τομ Φαν Φεέρτ, πρώτος σκόρερ της Super League με 13 γκολ, ο οποίος είναι σε δαιμονιώδη φόρμα καθώς, από τα επτά γκολ της ομάδας του μέσα στο 2022 έχει πετύχει τα πέντε. 

Ο περιορισμός του ασφαλώς θα αποτελέσει το κλειδί της άμυνας του Άρη στον αυριανό αγώνα, με τους Κιτρινόμαυρους να κρατούν το μηδέν στην άμυνα σε τέσσερις διαδοχικούς αγώνες Πρωταθλήματος έχοντας δεχτεί γκολ (2-0) μόνο από τον Παναθηναϊκό στις 5 Ιανουαρίου.

Ο ένας από τους τρεις αγώνες που ο Φαμπιάνο δεν ήταν στην τετράδα της άμυνας, όπως δεν ήταν στην βαριά ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-5 αλλά και στο εντός έδρας 0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Απόντος του Βραζιλιάνου δηλαδή ο Άρης έχει δεχτεί επτά γκολ σε τρεις αγώνες. Αριθμός που αναδεικνύει το πρόβλημα και φανερώνει την έλλειψη συνοχής και σταθερότητας που υπάρχει στο κέντρο της άμυνας χωρίς την παρουσία του Φαμπιάνο.

Φαβορί για 11άδα ο Δεληζήσης

Με βάση τις επιλογές του ρόστερ αυτή τη στιγμή ο Γιώργος Δεληζήσης είναι το φαβορί για να πάρει τη θέση του δίπλα στον Μπράμπετς, όπως ήταν η επιλογή του προπονητή και στους δύο από τους τρεις αγώνες που απουσίαζε ο βασικός στόπερ (σσ μόνο με τον Παναθηναϊκό έπαιξε ο Μπεναλουάν).

Ο Έλληνας αρχηγός μπορεί να μην διαθέτει εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του Φαμπιάνο, ειδικά με την μπάλα στα πόδια, σε κάθε περίπτωση όμως έχει την εμπειρία και εξίσου σημαντικά στοιχεία, όπως είναι η δύναμη (και) στο ψηλό παιχνίδι, για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις συνθήκες του αυριανού αγώνα. Σε αυτόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που είχε πάρει τη θέση του Βραζιλιάνου και ο Άρης υπέστη κάζο, του είχε ασκηθεί έντονη κριτική παρότι η ευθύνη ήταν συνολική και σε καμία περίπτωση ατομική. Εξάλλου, πολλά μπορεί να πάνε στραβά σε ένα ματς και είναι αλήθεια πως το ποδόσφαιρο είναι συχνά απρόβλεπτο. Πλην του Δεληζήση υπάρχει η επιλογή του Μπεναλουάν, ο οποίος όμως είναι εκτός πλάνων το τελευταίο διάστημα, και αυτή του νεαρού Ασλανίδη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.