Χωρίς «rotation» ο ΠΑΟΚ και με στόχο να τον προσκυνήσουν για δεύτερη φορά 

Δημήτρης Μπούζας04 Μαΐου 2022

Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του (παρά τα προβλήματα και τις απουσίες) «υποδέχονται» τους πρωτοπόρους, που τους γλίτωσε από έμφραγμα ο Καραντώνης, έχοντας ισχυρότατα κίνητρα, με πρώτο από όλα τις δηλώσεις τους, με τις οποίες επιδιώκουν να καθησυχάσουν τους «επιστήμονες».

 Μέσα από τις οποίες αφήνουν κάπως φοβισμένα βέβαια να εννοηθεί ότι έρχονται στην Τούμπα για να γιορτάσουν στην έδρα του μισητού αντιπάλο τους, την «κατάκτηση» του πρωταθλήματος.

Φανταστείτε τι θα γινόταν πριν από το σημερινό παιχνίδι, αν ο Βεροιώτης Καραντώνης άφηνε να εξελιχθεί φυσιολογικά το παιχνίδι του Φαλήρου. Αν δηλαδή οι πρωτοπόροι και τρεκλίζοντες υπεράσοι κατά την προπαγάνδα του λιμανιού, ήταν υποχρεωμένοι να ανέβουν στην Τούμπα με την διαφορά μειωμένη και σε επικίνδυνα επίπεδα. 

Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι ο Λουτσέσκου σίγουρα θα εγκατέλειπε το εκτεταμένο rotation που επιχείρησε στο παιχνίδι που ακολούθησε με την ΑΕΚ και θα εξασφάλιζε το υπερπολύτιμο τρίβαθμο. Παραμονές λοιπόν του σημερινού ντέρμπι στο λιμάνι σήμανε εκκωφαντικός συναγερμός και γενική επιστράτευση. Τα ΜΜΕ στην «πρώτη γραμμή» και σε αγώνα δρόμου να αναστηλώσουν το χαμοπατημένο γόητρο του «δαφνοστεφανομένου» μετά την νέα τραγωδία (και έγκλημα συγχρόνως) που τους τσαλάκωσε επικοινωνιακά.

 Ο πρόεδρος μπούκαρε και πάλι στου Ρέντη και απαιτεί (και επιχειρεί να ντοπάρει όπως και πριν από το σοκ του ημιτελικού) από τους παίκτες αλλά και από τον μέχρι χθες σοβαρό Μαρτίνς, ο οποίος παρασυρόμενος από το γενικό κλίμα «λέει» και «πράττει» κουβέντες και πράγματα που του στερούν πλέον την έξωθεν καλή μαρτυρία. 

Δηλώσεις το τύπου: «Πάμε να πάρουμε την ρεβάνς και να γιορτάσουμε μέσα στην Τούμπα την κατάκτηση του 47ου» διακινούνται χύμα αλλά χωρίς ονόματα, με εξαίρεση τον συμπαθέστατο Γκάρι, ο οποίος βέβαια έκανε κι ένα πέρασμα από την θρυλική Τούμπα. Γενικά όλοι και όλα στον Πειραιά μοιάζουν να είναι μια ωραία αλλά και πολύ ανήσυχη θα προσθέταμε ατμόσφαιρα. 

Δικαιολογημένα και η άρση της σιωπηρής τιμωρίας του Σισέ, ο οποίος επιστρατεύεται για να βοηθήσει με τον «ξεχωριστό» δικό του τρόπο, ο οποίος ασφαλώς και μας έχει... εντυπωσιάσει. Η ερυθρόλευκη ναυαρχίδα των ΜΜΕ του αφεντικού γράφει για το συγκεκριμένο παιχνίδι: «Το ότι βάλαμε το γκολ της νίκης στο τελευταίο δευτερόλεπτο, μας δίνει κουράγιο. 

Έπρεπε να γυρίσουμε στις νίκες και ειδικά τώρα στο τέλος του πρωταθλήματος - πρόσθεσε ο Πέδρο Μαρτίνς – ο οποίος ενόψει Τούμπας ήδη κάλεσε σε επιστράτευση. Μέσα στην χθεσινή (προχθεσινή) προπόνηση και ο Παπ Αμπού Σισέ αλλά και οι τραυματίες Μανωλάς και Λαλά. Στη Θεσσαλονίκη θα κλείσει οριστικά ο φάκελος με τίτλο «πρωταθλητής 2022». Ειναι άλλωστε μια καλή ευκαιρία για εμάς να πάρουμε και την ρεβάνς μετά από τον αποκλεισμό στο κύπελλο».

Όλοι και όλα λοιπόν για τον βαθμό που θα τους δώσει τη μεγάλη χαρά να πανηγυρίσουν ένα πρωτάθλημα ακόμη βουτηγμένο κι αυτό στις αμφισβητήσεις, στις σφαγές, στις υποψίες και στις διαιτητικές αλχημείες. Περνώντας την «αντίπερα όχθη» διαπιστώνουμε μια ήρεμη ατμόσφαιρα, τελείως διαφορετική από το λιμάνι.

 Ούτε φωνές, ούτε μπούκες, ούτε προπαγάνδες, ούτε απεγνωσμένες και αναποτελεσματικές ντόπες. Αυτογνωσία, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

 Παρά τα προβλήματα και τις βασικές απουσίες ο Ραζβάν και οι παίκτες που θα επιστρατευτούν, δεν είναι διατεθημένοι να δώσουν το δικαίωμα στους αντιπάλους τους να πανηγυρίσουν το έτσι κι αλλιώς «στιγματισμένο» πρωτάθλημα μέσα στην έδρα τους. 

Τεράστιο κίνητρο για αυτούς να τους υποχρεώσουν σε μια δεύτερη αγωνιστική ταπείνωση και γονυκλισία. Το «για δεύτερη φορά προσκύνημα» είναι μονόδρομος και ο βασικός τους στόχος. Κάτι που το χρωστάνε στον εαυτό τους αλλά και στον κόσμο τους. Οι λόγοι; Γνωστοί και κατανοητοί, δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε.

Στο περιθώριο και σε ότι αφορά την προστασία της Τούμπας είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε ιδιαίτερα πως το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι υψηλής (υψηλότατης) επικινδυνότητας. Και προσφέρεται εύκολα για προβοκάτσιες. Τα μάτια σας δεκατέσσερα. Σεκιουριτάδες, θεατές, διοικούντες ακόμη και παίκτες, διατηρήστε σε επίπεδο συναγερμού την επαγρύπνιση σας και τα αντανακλαστικά σας. Καλή τύχη στους «αετούς».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.