Χωρίς πρωταθλητή αν δεν γίνουν τα πλέι οφ

Metrosport Team19 Μαρτίου 2020

Σε απλά ελληνικά. Αν δεν γίνουν τα πλέι οφ εξαιτίας του φονικού κορωνοϊού που έχει σαρώσει όλη την Ευρώπη και έχει ανατρέψει την ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων, τότε δεν πρόκειται να αναδειχθεί πρωταθλητής. Κανείς. Χωρίς την ολοκλήρωση των αγώνων, κανείς δεν μπορεί να είναι πρωταθλητής. Ακόμη και τώρα που ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα επτά αγωνιστικών βαθμών (ενώ εκκρεμεί η απόφαση της επιτροπής εφέσεων για το αν θα επιστραφούν οι επτά βαθμοί στον ΠΑΟΚ) δεν δικαιούται να ζητά να του δοθεί ο τίτλος.

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν είπε με νόημα: «Είδα και άκουσα ξανά κάποια fake news ότι δήθεν η UEFA θα συμβουλεύσει τις λίγκες να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα τους άμεσα και να στέψουν πρωταθλήτριες τις ομάδες που προπορεύονται αυτή τη στιγμή στην βαθμολογία. Ο στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα και δεν θα υποδεικνύαμε κάτι τέτοιο (σ.σ. δηλαδή οι ομάδες που προπορεύονται να στεφθούν πρωταθλήτριες) σε καμία ομοσπονδία και σε καμία λίγκα. Η UEFA δεν μπορεί να αποφασίσει ποια ομάδα θα κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα. Εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές λίγκες, δεν τις διατάζει».

Ο πρόεδρος της UEFA ουσιαστικά ρίχνει το «μπαλάκι» στην εκάστοτε ομοσπονδία. Και αφήνει να κρίνει τι θα κάνει. Στην Ελλάδα όμως, ακόμη κι αν δεν ολοκληρωθούν τα πλέι οφ, δηλαδή οι 10 αγώνες με την μέγιστη συγκομιδή των 30 βαθμών, θα αποτελέσει σκάνδαλο η απονομή του πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό που προπορεύεται. Προφανώς κι αν φθάσουμε σε αυτό το σημείο, δεν είναι δυνατόν να δοθεί το πρωτάθλημα χωρίς την ολοκλήρωση των αγώνων, από την στιγμή που δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο. Χωρίς την ολοκλήρωση των αγώνων, ανάδειξη πρωταθλητή δεν μπορεί να γίνει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.