Χωρίς περιθώριο λάθους

Metrosport Team05 Νοεμβρίου 2022

Αν ο Αρης θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάστασης και να παραμείνει … κύριος του εαυτού του θα πρέπει να συγκεντρώσει βαθμούς, να φτάσει (τουλάχιστον) στους 23 στο τέλος του πρώτου γύρου κι αυτό απαιτεί να περάσει νικηφόρα απόψε (19:00) από το γήπεδο του Περιστερίου απέναντι στον Ατρόμητο.

Οι «κίτρινοι» ήδη έχουν υποπέσει σε «γκέλες», αυτές οδήγησαν στην παραδοχή διαφοροποίησης του στόχου σε σχέση με την αρχική οριοθέτηση διεκδίκησης του τίτλου και για να αποφύγουν τον εκτροχιασμό είναι αναγκαία η αναρρίχηση στη βαθμολογία. Ο φετινός Ατρόμητος δεν είναι η περσινή αφελής ομάδας η οποία υστερούσε σε αγωνιστική ισορροπία αλλά ένα συμπαγές σύνολο το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να «χτυπήσει» την πόρτα των Playoffs. Προφανώς, οι δύο διαδοχικές ήττες που γνώρισε από Βόλο και Λεβαδειακό έδειξε ότι δεν είναι στην κατάσταση στην οποία θα ήθελε ο προπονητής του, Κρις Κόουλμαν.

Για τον Αρη, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, μικρή σημασία έχει η αγωνιστική κατάσταση του αντιπάλου αλλά το πώς θα παρουσιαστεί ο ίδιος. Αν δηλαδή θα σταματήσει την κακή συνήθεια να δέχεται πρώτος γκολ ούτως ώστε να «πάψει» να κυνηγά. Αν επίσης θα μάθει να αξιοποιεί τις τελικές προσπάθειες για να μην πετιέται στα σκουπίδια η καλή δημιουργία. Αν τέλος θα εμφανιστεί αποτελεσματικός στις στατικές φάσεις που συνεχίζουν να αποτελούν πρόβλημα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Αλαν Πάρντιου δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές αλλά θα εμπιστευτεί τους ποδοσφαιριστές που του έδωσαν το παραγωγικό δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΦΗ. Ερωτηματικό αποτελεί το αριστερό άκρο της άμυνας καθώς Πίρσμαν και Μαζικού μοιράζονται τις πιθανότητες. Φαμπιάνο και Μπράμπετς θα είναι στο κέντρο της άμυνας, ο Μόουζες Οντουμπάτζο θα παραμείνει στη δεξιά πλευρά της άμυνας ενώ οι Ετέμπο-Νταμπό θα αγωνιστούν στον άξονα. Μπροστά τους θα διατηρηθεί ο Μάνου Γκαρθία με τους Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία στις πτέρυγες και τον Αντρε Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον Ατρόμητο, ο Κρις Κόουλμαν σκοπεύει να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Μουνίθ προς ενίσχυση της επιθετικότητας αλλά και της δημιουργίας της ομάδας του. Δεν θα αλλάξει διάταξη καθώς θα διατηρήσει τους τρεις παίκτες στον άξονα όπως και τους Κλωναρίδη, Ροτάριου και Κιάρτανσον στην επιθετική τριάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.