Χωρίς περιθώρια για απώλειες, απειλείται ο στόχος των πλέι οφ

Γιώργος Στράντζαλης14 Φεβρουαρίου 2022


Μετά το “κρύο ντους” στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Βόλο, ο Αρης πηγαίνει σήμερα στα Ιωάννινα για να αντιμετωπίσει τον τον ΠΑΣ με την προσδοκία να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα για να παραμείνει σε τροχιά playoff. 

Για άλλη μία φορά μέσα στη σεζόν οι Κιτρινόμαυροι έκαναν πίσω βήμα και δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την έδρα τους για να διευρύνουν το σερί των δύο διαδοχικών νικών κόντρα σε Παναιτωλικό και ΑΕΚ. Είναι υποχρεωμένοι ωστόσο να κοιτάξουν μπροστά. Αυτό παραδέχτηκε ο Άκης Μάντζιος με δηλώσεις του στα κανάλια Novasports. 

“Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να μένεις πίσω. Πρέπει να προχωράς και να κοιτάς την επόμενη μέρα”. Αυτό πρέπει να κάνει σήμερα η ομάδα του για να διεκδικήσει τη νίκη που θα τη φέρει πιο κοντά στην πρώτη 6άδα της βαθμολογίας. Σε διαφορετική περίπτωση θα θέσουν σε κίνδυνο κι αυτόν τον εναπομείναντα στόχο της φετινής σεζόν. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι ισορροπίες στη βαθμολογία πρόκειται για οριακό 90άλεπτο ως προς τη διεκδίκηση μίας θέσης στα play off, όπως παραδέχτηκε και ο προπονητής του Αρη. 

“Έχουμε μπει στην τελική ευθεία και αυτό το παιχνίδι είναι σημαντικό. Θέλουμε να κερδίσουμε για να πλησιάσουμε κοντά στον στόχο μας, την είσοδο στα Playoff”.

Πάντως τα προβλήματα δε λείπουν. Ο Μπρούνο Γκάμα έμεινε τελικά εκτός αποστολής, λόγω τραυματισμού, όπως και ο Ματίγια λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκα. Αυτές οι απουσίες συν του Σέικ Ντουκουρέ διαμορφώνουν ειδικές συνθήκες για τη μεσοεπιθετική γραμμή και ο Άκης Μάντζιος προσανατολίζεται στην επιστροφή του 4-2-3-1 και το πιθανότερο είναι να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο Φακούντο Μπερτόγλιο. 

Τελευταία που φορά που ο Αργεντινός ξεκίνησε παιχνίδι Πρωταθλήματος ήταν στις 23/01 απέναντι στη Λαμία στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Αυτό σημαίνει ότι ο Μπαντού Ντιαγέ αναγκαστικά θα επιστρέψει στον ρόλο του δεύτερου κεντρικού μέσου, δίπλα στον Σάσα. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τα χαφ από τη στιγμή που απουσιάζουν ταυτόχρονα Ματίγια και Ντουκουρέ. Η τελευταία φορά που ο Σενεγαλέζος αγωνίστηκε στη θέση του κεντρικού χαφ ήταν ακριβώς πριν από έναν γύρο, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.  

Στην αμυντική τετράδα, δεν προβλέπονται αλλαγές με εξαίρεση ασφαλώς την επιστροφή του Φαμπιάνο καθώς μαζί με τον Γιάκουμπ Μπράμπετς θα συνθέσουν το δίδυμο των στόπερ με τους Ντάνιελ Σούντγκρεν, Κριστιάν Γκάνεα στα άκρα. Ερωτηματικό υπάρχει μόνο για τη μία πλευρά της επίθεσης όπου ο Άκης Μάντζιος καλείται να αποφασίσει μεταξύ των Ματέο Γκαρσία-Χουάν Ιτούρμπε-Λούις Πάλμα καθώς η συμμετοχή του Ντάνιελ Μαντσίνι στο ένα άκρο θεωρείται δεδομένη, όπως και αυτή του Αμπουμπακάρ Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης. Δεν αποκλείεται πάντως το ενδεχόμενο της κοινής παρουσίας του Καμαρά με τον Μάνο στην επίθεση, δηλαδή σε σχηματισμό 4-4-2, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την παρουσία ή όχι του Μπερτόγλιο στο αρχικό σχήμα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.