Χωρίς λόγο, η αγωνία χτύπησε κόκκινο με τις χαμένες ευκαιρίες

Στέλιος Γρηγοριάδης03 Φεβρουαρίου 2022

Προφανώς ελάχιστη σημασία έχουν οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στη βαριά σκιά της δολοφονίας του 18χρονου φιλάθλου του Αρη. Τουλάχιστον οι χθεσινοί θα έπρεπε να αναβληθούν. Τουλάχιστον. Σε μια σοβαρή χώρα με περισσότερες ευαισθησίες και με μια σοβαρή διοργανώτρια αρχή αυτό θα γινόταν. Εδώ, όμως, είναι Ελλάδα. Οπότε μπορούμε να θρηνήσουμε μια μέρα και την αμέσως επόμενη να συνεχίσουμε χαμογελαστοί σα να μη συνέβη τίποτε. Μέχρι την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να θρηνήσουμε πάλι...

Μια που έγιναν, λοιπόν, τα ματς, ας πούμε εδώ, έστω με βαριά καρδιά, δυο λόγια για τη νίκη του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη. Ηταν μια νίκη που θα έπρεπε να έχει σφραγιστεί με ευρύ σκορ από το πρώτο 20λεπτο, δεδομένης της τεράστιας διαφοράς δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά και την εικόνα του παιχνιδιού από το ξεκίνημά του. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε μονότερμα τον Απόλλωνα, επιδόθηκε όμως σε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιρών. Κάποια στιγμή πέτυχε το γκολ, ένα ωραίο γκολ από τον Μουργκ και ενώ όλοι περιμέναμε το... παρακάτω πάρτι, ο ΠΑΟΚ άρχισε να “σβήνει” ρίχνοντας τον ρυθμό και απειλώντας όλο και πιο αραιά την αντίπαλη εστία, μολονότι δεν έπαψε να διατηρεί την υπεροχή.

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, δημιούργησε μόνο δύο ακόμη εκαιρίες και μετά το 70' άρχισε να κινδυνεύει άμεσα με ισοφάριση, μια ισοφάριση που θα ισοδυναμούσε με ταπείνωση από μια ομάδα που, πολύ απλά, δεν ξέρει να σκοράρει. Πράγματι ο Απόλλων έχασε δυο καλές ευκαιρίες, το άγχος χτύπησε κόκκινο και χρειάστηκε να έρθει το πέναλτι από τον γκολκίπερ του Απόλλωνα για να γίνει αυτό που έπρεπε προ πολλού. Ο Κούρτιτς δεν αστόχησε, έγινε το 0-2 και όλα καλά κι ωραία. Η μήπως όχι; Σίγουρα όχι, γιατί ο Λουτσέσκου έχει πολλά να πει στους παίκτες του για την εικόνα που παρουσίασαν στα δύο τρίτα του αγώνα, με δεδομένη πάντα την αδυναμία του Απόλλωνα.

Πάντως, για να τα λέμε όλα, ο ΠΑΟΚ πήρε τρεις βαθμούς εκεί που άλλοι απέτυχαν με πρώτο και χειρότερο τον Ολυμπιακό, ο οποίος έμεινε στο 0-0. Και μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Αρη, φιγουράρει μόνος δεύτερος με πέντε πλέον βαθμούς διαφορά. Από αυτή την άποψη, μια χαρά έκανε τη δουλειά, όμως πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή του γιατί η συνέχεια είναι φορτωμένη με πολλούς και δύσκολους αγώνες.

ΥΓ. Οι κάτω από τον ΠΑΟΚ είναι βέβαιο ότι θα εξακολουθήσουν να χάνουν βαθμούς. Αν ο ΠΑΟΚ δεν χάσει, ένα είναι το αυτονόητο ζητούμενο. Να χάνει και ο Ολυμπιακός. Θα βρεθούν ομάδες να πετύχουν αυτό που ο ίδιος ο ΠΑΟΚ δεν πέτυχε ούτε στο Καραισκάκη ούτε στην Τούμπα; Λίγο δύσκολο. Αλλά... ίδωμεν.

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.