Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ σήμερα (18/02) το πρωί η Θεσσαλονίκη

Metrosport Team18 Φεβρουαρίου 2022

Σε στάση εργασίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα (18/2) το πρωί οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και μέχρι τις 10 το πρωί δεν θα γίνουν δρομολόγια ούτε από το προσωπικό ασφαλείας.

«Εδώ και χρόνια υπάρχουν λιμνάζοντα προβλήματα στον οργανισμό και δεν έχει βρεθεί λύση παρά τις υποσχέσεις που έχουμε πάρει. Απεργιομανείς δεν είμαστε.

Εδώ και 1.5 χρόνο γίνονται διαδικασίες για ΦΕΚ για επιδόματα, για ανθυγιεινό. Όσον αφορά την συλλογική σύμβαση εργασίας ενώ την έχουμε συμφωνήσει και έχει εγκριθεί προφορικά βρίσκουμε συνέχεια προσχώματα. Να πάρουν το μήνυμα ότι δεν μπορούν να μας εμπαίζουν», ανέφερε στο Thestival o πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΟΑΣΘ, Ιωάννης Δήμκας.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση του Οργανισμού τόνισε ότι η στάση εργασίας είναι αδικαιολόγητη και αναμένεται να γίνουν όλες οι απαραίτητηες νομικές ενέργειες ώστε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική.

«Εντελώς αιφνιδιαστικά και αδικαιολόγητα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ προκήρυξε στάση εργασίας, για το πρωί της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 10 το πρωί. Ο ΟΑΣΘ κινεί τις νομικές διαδικασίες, προκειμένου η στάση εργασίας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, καθώς παραβιάζει ξεκάθαρα το νόμο και επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.