Χωρίς λεφτά δουλειές δεν γίνονται, ας το καταλάβουν στον Ηρακλή

Δημήτρης Κανελλάκης29 Ιουλίου 2020

Απέφυγα το τελευταίο χρονικό διάστημα να σχολιάσω σχετικά με την προσπάθεια που γίνεται στον Ηρακλή προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις οι οποίες θα επιτρέψουν στην ποδοσφαιρική ομάδα να ξαναμπεί στο χάρτη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και να μειώσει το χρόνο επιστροφής στην Super League 1.

Το έκανα συνειδητά και για έναν μόνο λόγο: ήθελα να δω αν αυτή τη φορά η προσπάθεια έχει κάποια χαρακτηριστικά τα οποία να διαφέρουν από τις αντίστοιχες προηγούμενες. Ηθελα να καταλάβω αν υπάρχει το υπόβαθρο που απαιτείται σε τέτοιου είδους εγχειρήματα ώστε να υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας.

Δεν έχω καμία αμφιβολία, πλέον, πως ίδια με τις προηγούμενες είναι και αυτή η προσπάθεια. Χωρίς ιδιαίτερη δυναμική, χωρίς την αναγκαία οικονομική ισχύ, χωρίς τον ηγέτη ο οποίος θα εμπνεύσει και θα εγγυηθεί ότι ο Ηρακλής μπορεί να πορευτεί με ασφάλεια.

Με το... χτύπημα της πόρτας και της πλάτης όποιου κρίνεται πως θα μπορούσε να βάλει το χέρι στην τσέπη και να συνεισφέρει, δουλειά δεν γίνεται.

Ο Ηρακλής δεν θα αναστηθεί επειδή δέκα άνθρωποι θα προσπαθούν να μαζέψουν 200-250.000 ευρώ και όταν έρχεται η ώρα για την σούμα θα διαπιστώνουν ότι ούτε 50.000 δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν.

Ο Ηρακλής δεν θα αναστηθεί στο... παρακαλετό και στο φιλικό. Δεν θα μπορέσει να πάρει τα πάνω του γυρίζοντας στα χωριά της Βόρειας Ελλάδας για να βρει ομάδα και παράγοντες που θα τους ρίξει στο φιλότιμο προκειμένου να αποκτήσει έναν καθαρό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και να επανεκκινήσει.

Αυτές οι δουλειές γίνονται όταν είσαι έτοιμος να ανταποκριθείς στο επόμενο δευτερόλεπτο στο κάλεσμα αυτού που έχεις απέναντί σου και τον ακούς να σου λέει... εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν.

Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι χωρίς λεφτά δουλειές δεν γίνονται. Το πρόβλημα για τον Ηρακλή ήταν, είναι και, όπως όλα δείχνουν, θα εξακολουθήσει να είναι οικονομικό.

Ο Ηρακλής δεν θα επανεκκινήσει με... εράνους. Οι έρανοι είναι για τις έκτακτες καταστάσεις, για να δώσεις μια λύση άμεσα, σε ένα πρόβλημα της στιγμής.

Οι “κυανόλευκοι” δεν έχουν ένα πρόσκαιρο πρόβλημα, γι' αυτό και ο τρόπος με τον οποίο επιχειρούν να το λύσουν δεν φέρνει αποτελέσματα.

Το έχω πει πάρα πολλές φορές και θα το ξαναπώ: ο Ηρακλής θα αναπνεύσει μόνο αν βρει χρηματοδότη. Ο οποίος θα χρειαστεί το πρώτο διάστημα να βάλει αρκετά χρήματα, διότι ώσπου να φτάσει στην Super League 1 δεν θα έχει σοβαρά έσοδα.

Και θα πρέπει, βέβαια, για να βρει χρηματοδότη, να υπάρξουν εγγυήσεις -με υπογραφές και με σφραγίδες- πως στο μέλλον δεν θα βρει μπροστά του υποχρεώσεις από το παρελθόν.

Ολα τα άλλα, είναι για να περνάει η ώρα. Το αποδεικνύει, άλλωστε, η κατάληξη που είχαν όλες οι προσπάθειες των τελευταίων ετών για την εξαγορά ενός ΑΦΜ, με πιο πρόσφατη, ασφαλώς, αυτή της Τρίγλιας...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.