Χωρίς κόσμο το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης»; Ε και; Δεν είναι λόγος για να χαίρεται ο ΠΑΟΚτσής

Στέλιος Γρηγοριάδης09 Οκτωβρίου 2021

Aγαπητή Metrosport

Δεν καταδέχομαι να πανηγυρίσω, ούτε καν να χαρώ, που ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη κεκλεισμένων των θυρών. Πρώτα-πρώτα γιατί δεν θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να νικήσει τον Ολυμπιακό κι ύστερα γιατί έχει αποδειχτεί στα μεταξύ τους ματς ότι όλα τα αποτελέσματα είναι δυνατά, είτε με κόσμο είτε χωρίς, είτε στο «Γ. Καραϊσκάκης» είτε στην Τούμπα.

Το καλό, βέβαια, είναι ότι η αποστολή του ΠΑΟΚ δεν θα υποστεί τραμπουκισμούς και ότι το παιχνίδι θα γίνει σε ένα ήσυχο και πολιτισμένο περιβάλλον πράγμα σπάνιο για το Καραϊσκάκη. Αλλά μέχρι εκεί. Ο ΠΑΟΚ χωρίς οπαδούς του Ολυμπιακού έχει χάσει με κατεβασμένα τα χέρια και με ζούγκλα το γήπεδο έχει κερδίσει. Οχι μία, αλλά πολλές φορές. Συνεπώς, τίποτε δεν κρίνεται από την παρουσία ή την απουσία των οπαδών του Ολυμπιακού από αυτό το ντέρμπι.

Ενα ντέρμπι, το ο οποίο θα αποτελεί για τον ΠΑΟΚ το δεύτερο ισχυρό crash test της χρονιάς, μετά το ματς με την ΑΕΚ και θα γίνει αμέσως μετά τον αγώνα με τον Βόλο. Μιλάμε, δηλαδή, για δύο παιχνίδια τα οποία δίνουν στον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να ξεφύγει στην κορυφή της βαθμολογίας, μένοντας μόνος πρώτος με με ικανή διαφορά από όσους θα το ακολουθούν. Και είναι ευχής έργον το γεγονός ότι αυτά τα δύο ματς θα γίνουν έχοντας μεσολαβήσει η διακοπή του Πρωταθλήματος.

Οι πληγές των απουσιών κομβικών παικτών από τραυματισμούς ήταν πολλές για τον ΠΑΟΚ και όσες προλάβουν να κλείσουν θα είναι σημαντικό κέρδος. Κακά τα ψέματα, από την αρχή της σεζόν η ομάδα δεν αξιώθηκε ποτέ να παίξει κομπλέ και, με την πάροδο του χρόνου, αντί να λιγοστεύουν τα προβλήματα πλήθαιναν. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα είναι ο ΠΑΟΚ όταν θα έχει πάλι ο Λουτσέσκου στη διάθεσή του Ινγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Ελ Καντουρί και Μουργκ και ετοιμοπόλεμους 100% κι άλλους παίκτες που πρόσφατα ταλαιπωρήθηκαν, όπως ο Βιεϊρίνια, ο Ροντρίγκο και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Για τον Ολιβέϊρα δεν μπορεί να γίνει ακόμη λόγος, δυστυχώς και για τον ΠΑΟΚ και για τον ίδιο.

Είμαι βέβαιος (και όλοι είναι, φαντάζομαι) ότι ο Λουτσέσκου θα αρχίσει να ποντάρει πάλι κυρίως (αν όχι αποκλειστικά) στους έμπειρους. Δηλαδή για να μείνει έξω ένας από Ινγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, ώστε να παίξει ένας από Μιχαηλίδη, Μιχάι, θα πρέπει να γίνει θαύμα, ή να ξανασυμβεί αυτό που συνέβη και με τους τρεις ταυτόχρονα τραυματισμένους, ή, έστω, τους δύο. Ο Ελ Καντουρί επίσης θα παίζει, ανεξάρτητα από τον ρόλο που θα έχει σε κάθε αγώνα, το ίδιο βέβαια και ο Βιεϊρίνια, οπότε θα “γεμίσει” η ομάδα με εμπειρία και ωριμότητα, αλλά ταυτόχρονα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε αύξηση του Μ.Ο. ηλικίας της ενδεκάδας της. Κι αυτό περιμένω να δω αν θα την ωφελήσει. Περιμένω, δηλαδή, να δω αν θα βγάζει την ίδια ενέργεια και την ίδια ένταση που έβγαζε με χαμηλότερη ηλικία λόγω της συμμετοχής αρκετών παικτών πιο μικρών από αυτούς που έλειπαν.

ΥΓ. Καλή επιτυχία αύριο στην Εθνική. Τουλάχιστον για το ηθικό μας ως ελληνικό ποδόσφαιρο. Διότι, ακόμη και με νίκη, η πρόκριση θα παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.