Χωρίς ένα «σχέδιο Μάρσαλ» μεγάλο κομμάτι του αθλητισμού δεν θα αντέξει

Δημήτρης Κανελλάκης30 Δεκεμβρίου 2020

Η στασιμότητα στην οποία υποχρεώθηκε ο ελληνικός αθλητισμός είναι, ομολογουμένως, πρωτοφανής. Κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει με την απόφαση για την έναρξη προπονήσεων στις ομάδες που συμμετέχουν στην πρώτη κατηγορία των πρωταθλημάτων μπάσκετ γυναικών, βόλεϊ γυναικών, πόλο ανδρών και γυναικών, χάντμπολ ανδρών και γυναικών, από την 1η Ιανουαρίου.

Θα αλλάξει μόνο όταν θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την πλήρη επαναφορά. Μόνο όταν δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος και δεν θα χρειάζεται ούτε καν η ύπαρξη κάποιου ιατρικού πρωτοκόλλου για τα... μάτια του κόσμου.

Το ζήτημα, βέβαια, είναι πότε θα γίνει αυτό. Αν μπορεί κανείς να το προσδιορίσει χρονικά. Η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορεί να γίνει αυτή η εκτίμηση.

Αλλωστε, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ούτε για το αν η έναρξη των προπονήσεων για τις ομάδες των πρωταθλημάτων που παραπάνω αναφέρθηκαν, θα σημάνει αυτομάτως και την έναρξη των επίσημων αγώνων στις αρχές Φεβρουαρίου.

Τα πάντα εξακολουθούν να είναι σε συνάρτηση με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, τον αριθμό των νεκρών και των διασωληνωμένων.

Οι μετρήσεις των τελευταίων ημερών δίνουν αισιόδοξα αποτελέσματα. Αν συνεχιστούν, υπάρχει ελπίδα για τον αθλητισμό σύντομα να δούμε την επανεκκίνησή του σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Σύντομα να τον δούμε να μαζεύει τα κομμάτια του και να ξαναλειτουργεί. Διότι, η αλήθεια είναι πως η πολύμηνη στασιμότητα θα αφήσει πληγές.

Σε διάφορα επίπεδα θα είναι τα προβλήματα και θα τα δούμε όταν αρχίσουν πάλι όλα να δουλεύουν. Δεν θα είναι όπως τα ξέραμε, όπως τα είχαμε συνηθίσει. Μακάρι να μην είναι πολλές, αλλά θα υπάρχουν ομάδες που θα δυσκολευτούν πάρα πολύ, ίσως και να μην τα καταφέρουν, να επιστρέψουν στην προ-κορωνοϊού κανονικότητα.

Θυμάμαι που έλεγε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, από το πρώτο κύμα της πανδημίας ακόμη ότι “θα χρειαστεί ένα σχέδιο Μάρσαλ ο ελληνικός αθλητισμός για να επανέλθει στα φυσιολογικά του”

Μετά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι χωρίς “σχέδιο Μάρσαλ” οι ζημιές για τον ελληνικό αθλητισμό θα είναι ανυπολόγιστες, ότι ένα μεγάλο κομμάτι του δεν θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.