Χωρίς έλεγχο της Ε.Ε. ο Ζαγοράκης θα «καεί», η κυβέρνηση θα το χρεωθεί κι η ΕΠΟ...

Δημήτρης Κανελλάκης25 Φεβρουαρίου 2021

Αναρωτιόμουν τις προάλλες σε ένα άρθρο μου για τις εκλογές της ΕΠΟ «ποιος είναι ο λόγος που ο Ζαγοράκης δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επισήμως την υποψηφιότητά του». Είναι μια απορία που την έχουν πολλοί. Κυρίως, βέβαια, αυτοί που δεν είναι μυημένοι στα της ΕΠΟ.

Διότι αυτοί που ξέρουν καλά και από... μέσα τι ισχύει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο, πόσο επικίνδυνο και πόσο μεγάλο ρίσκο κρύβει αυτό που έχει μπροστά του ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου το 2004.

Εχει γίνει πολύς ντόρος για το γεγονός ότι ο Ζαγοράκης είναι μια επιλογή για την προεδρία της ΕΠΟ η οποία έχει τις... ευλογίες και την στήριξη της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά.

Ωστόσο, όλοι αυτοί που στέκονται στο κομμάτι των εντυπώσεων, δεν μπορούν ούτε καν να φανταστούν ότι καμία πρωθυπουργική στήριξη και κανένα κυβερνητικό «πουσάρισμα» δεν αποτελεί... διαβατήριο επιτυχίας για τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί μεν ο Ζαγοράκης με τη δυναμική του ονόματός του, το αγκάλιασμα της υποψηφιότητάς του από την κυβέρνηση και την στήριξη των Ενώσεων να κερδίσει τις εκλογές για την προεδρία, αλλά να μην μπορεί να περάσει κανένα απολύτως σοβαρό θέμα από την Εκτελεστική Επιτροπή. Να πέφτει πάνω στον... τοίχο πλειοψηφιών τις οποίες δεν θα ελέγχει.

Κι αυτό είναι ένα σενάριο υπαρκτό και πάρα πολύ πιθανό. Είναι ο μεγαλύτερος φόβος του Ζαγοράκη κι ο μεγαλύτερος κίνδυνος να αποτύχει χωρίς καν να μπορέσει να προσπαθήσει.

Και είναι κίνδυνος αυτός όχι μόνο για τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή, αλλά και για την κυβέρνηση. Η οποία «χρεώνεται» την επιλογή Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ και θα «χρεωθεί», φυσικά, το πιθανό... ναυάγιο, εφόσον τα πράγματα δεν πάνε καλά και η κατάσταση στην ομοσπονδία παραμείνει ως έχει, γίνει και ακόμη χειρότερη.

Αυτοί που γνωρίζουν καλά τις επαφές και τις ζυμώσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες, λένε ότι μέχρι αυτή την στιγμή ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι ο Ζαγοράκης, ως νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, θα έχει εξασφαλισμένη την πλειοψηφία στην Εκτελεστική Επιτροπή, εκεί όπου ο έλεγχος εξακολουθεί να είναι στην πλευρά της ΑΕΚ. Οπως, δηλαδή, ήταν και όλα αυτά τα χρόνια της προεδρίας του Γραμμένου.

Μπορεί να αλλάξει αυτό; Αν ναι, έχει νόημα να είναι νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Ζαγοράκης. Αν όχι, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.