Χορέ: «Εξαιρετικός ο Μπίσεσβαρ, τον υπολογίζω ως δεκάρι»

Κώστας Πετρωτός22 Ιανουαρίου 2020

Μία κλήση επιβράβευση της ποιότητάς του έρχεται για τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Στα 32 του, ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ γίνεται διεθνής με την εθνική ομάδα του Σουρινάμ. Το γιατί άργησε τόσο, αλλά και το σκεπτικό της κλήσης του, εξήγησε στο Μetropolis 95,5 ο Ομοσπονδιακός τεχνικός του Σουρινάμ, Ντιν Χορέ.

«Μέχρι πριν δύο μήνες δεν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στην Εθνική ομάδα Σουριναμέζους επαγγελματίες που έπαιζαν στην Ευρώπη. Πλέον, αυτό έχει αλλάξει και δεν ήταν δύσκολη απόφαση να καλέσω τον Ντιέγκο. Έπρεπε απλά να περιμένω την ευκαιρία», σημείωσε αρχικά ο κ. Χορέ, προσθέτοντας: «Εχουμε πάνω από 200 Σουριναμέζους επαγγελματίες παίκτες στην Ευρώπη και ο Μπίσεσβαρ είναι στην κορυφή της λίστας».

«Εξαιρετικός παίκτης, έχει να δώσει πολλά»

Όπως εξήγησε o 50χρονος βετεράνος άσος και νυν προπονητής «έχω δει τον Ντιέγκο σε ορισμένα παιχνίδια, όπως στο ματς με τον Αγιαξ για τα προκριματικά του Champions League, που έπαιξε πολύ καλά. Δεν χρειάζεται να τον δούμε και σε πολλά, γιατί είναι εξαιρετικός παίκτης και έχει πολλά να δώσει πολλά στην Εθνική ομάδα».

Παράλληλα, πρόσθεσε σε ό,τι αφορά στα σχέδια που έχει για την αξιοποίησή του: «Μπορεί να παίξει παντού στην επίθεση, αλλά περισσότερο τον υπολογίζω ως δεκάρι».

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει, εξάλλου, την εξαιρετική σχέση που έχει ο Μπίσεσβαρ με τον κόσμο του ΠΑΟΚ, αλλά και τον άκρως ενεργό ρόλο του στον Δικέφαλο. «Μπορώ να φανταστώ πόσο τον αγαπάνε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ γιατί είναι ξεχωριστός ποδοσφαιριστής. Για εμάς είναι πολύ θετικό ότι είναι τόσο σημαντικός παίκτης για την ομάδα του. Αυτό του δίνει αυτοπεποίθηση, μπορεί να γίνει και καλύτερος. Έχει και μεγάλη εμπειρία και θα μας βοηθήσει πολύ, σημείωσε».

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ντιν Χορέ ότι είχε ενημερώσει πολύ καιρό πριν τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ για την πρόθεσή του να τον καλέσει στην Εθνική Σουρινάμ. Ετσι δεν χρειάστηκε να μιλήσει αυτές τις μέρες μαζί του, καθώς με τα νέα δεδομένα, υπάρχουν αρκετοί ακόμη παίκτες από την Ευρώπη που θα φορέσουν από εδώ και στο εξής την φανέλα της Εθνικής ομάδας του Σουρινάμ.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.