Χωράει και «κολλάει» ο Σίνζι Καγκάβα στα πλάνα του Ραζβάν για το νέο ΠΑΟΚ;

Δημήτρης Μπούζας04 Ιουνίου 2021

Με γρήγορους ρυθμούς ο ΠΑΟΚ περνώντας σχεδόν αλώβητος μέσα από τις συμπληγάδες της σύντομης αναταραχής που προκάλεσε ο τρόπος αντικατάστασης του Πάμπλο Γκαρσία από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και δίχως προλάβει να χαρεί όσο έπρεπε και όσο επιθυμούσε την κατάκτηση ενός τίτλου που είχε το ειδικό βάρος μιας λεβέντικης επικράτησης και μιας ταπείνωσης ενός αλαζόνα και εχθροπαθούς αντιπάλου, έρχεται φάτσα με τις άμεσες και πολύ σοβαρές υποχρεώσεις του. 

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση ιδιαίτερα σε ότι αφορά το πολύ σημαντικό πρόβλημα της ποιοτικής ενίσχυσης του ακρωτηριασμένου στην κυριολεξία ρόστερ της ομάδας, απαιτούνται ταχύρρυθμες προσπάθειες απόλυτα συντονισμένες. Οι εμπειρίες των τελευταίων μεταγραφικών περιόδων είναι χωρίς υπερβολή τραγικές και αυτοκτονικές. Ας μην χαλαστούμε όμως αυτή τη στιγμή και για πολλοστή φορά, αναφερόμενοι σε υπεύθυνους, σε ευθύνες και σε συγχωροχάρτια. 

Ηρθε στη Θεσσαλονίκη ο κόουτς του νταμπλ, του αήττητου πρωταθλήματος (αλλά και του κλεμμένου) για να περάσει το γνωστό κατώφλι ενός γηπέδου, μέσα στο οποίο έζησε τις μεγαλύτερες και συγκλονιστικότερες στιγμές – όπως ο ίδιος το δηλώνει – της μέχρι τώρα καριέρας του. 

Θεωρείται και είναι σίγουρο πως ο Λουτσέσκου από τη στιγμή που συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα δεν άφησε να περάσει ο χρόνος του ανεκμετάλλευτος. Δούλεψε επάνω σε ένα πλάνο που έστησε για να προχωρήσει αποφασιστικά στην υλοποίηση του. Το ίδιο σίγουρο είναι πως ήρθε να συνεργαστεί και να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με εκείνους που θα αναλάβουν την ευθύνη να στηρίξουν χωρίς καθυστερήσεις και ανακολουθίες αυτό το πλάνο. 

Το κυρίως ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλο από την ολοκλήρωση ενός ρόστερ ενισχυμένου με παίκτες από το επάνω ράφι. Ενός ρόστερ φιλτραρισμένου μέσα από γρήγορες αλλά και έξυπνες και κρυστάλλινες διαδικασίες, οι οποίες θα το απαλλάξουν από προβληματικές παρουσίες, από ετεροβαρή συμβόλαια και από τις καθιερωμένες μέχρι τώρα πονηρές και επιζήμιες παρεμβάσεις μανατζαρέων, αυλικών και των παντός είδους διαμεσολαβητών. Ένα ρόστερ υγιέστατο, παντοδύναμο και αντάξιο των προσδοκιών και των στόχων μεγαλομετόχου και λαού. Σε αυτήν τη φιλόδοξη προσπάθεια απαγορεύεται να έχουν λόγο και ρόλο νταραβερτζήδες και λαμόγια. 

Ο κόουτς και ο μεγαλομέτοχος στην πρώτη γραμμή. Η άφιξη του Ραζβάν δεν είναι εθιμοτυπική. Ο Ρουμάνος ήρθε έχοντας έτοιμο το πλάνο του με τις προτάσεις οι οποίες έχουν και εφεδρικές δεύτερες λύσεις, σε περίπτωση που προκύψουν εμπόδια. Εί του προκειμένου και στη συγκεκριμένη περίπτωση μας έρχεται απρόσκλητο αυτήν τη στιγμή ένα ερωτηματικό. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το αν ο Ραζβάν έχει χώρο και ρόλο για τον πολύπειρο κι ευρωπαϊκά καταξιωμένο Σίνζι Καγκάβα σε αυτή την ιστορική και πολύ σημαντική στιγμή της προσπάθειας που έχει στόχο να ξαναφέρει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή.

ΥΓ: Ο συμπαθέστατος και πολυδιάστατος ευρωμαθής ποδοσφαιρικά νεαρός συνεργάτης μου Γιώργος Μάντζιος έβγαλε την είδηση η οποία οπωσδήποτε ακούστηκε πολύ ευχάριστα και με μεγάλο ενθουσιασμό από τους ΠΑΟΚτσήδες. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την αποκάλυψη πως ο κόουτς της πρωταθλήτριας Ευρώπης Τσέλσι, Τόμας Τούχελ ήταν απο νεαρότατης ηλικίας ΠΑΟΚτσής. Κι έγινε ΠΑΟΚτσής θαυμάζοντας την εκπληκτική παρουσία του λαού του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Μπάγερν και πιο σύγχρονα στο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ στην οποία ήταν και προπονητής.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.